X

МAN представив автомобіль для швидких ПЛР-тестів

Уникальная мобильная лаборатория  на базе фургона MAN TGE позволяет получить результаты ПЦР-тестов уже через 39 минут

Компанія MAN Truck & Bus представляє інноваційний діагностичний автомобіль для безпечного і швидкого виявлення коронавірусної інфекції SARS CoV-2. Мобільна лабораторія створена на базі фургона MAN TGE і може провести за день до 500 ПЛР-тестів.

Завдяки встановленому в салоні інноваційному обладнанню для молекулярної діагностики ПЛР Vivalytic від Bosch Healthcare Solutions результати тестів доступні упродовж 39 хвилин. На сьогодні  — це одна з найшвидших ПЛР-діагностик коронавірусу на ринку.

У мобільній лабораторії можна виконувати чотири завдання в одному безперервному процесі: взяття мазка, тестування, аналіз і комунікація. Результати ПЛР-тесту передаються в цифровому вигляді з тестового пристрою на портативний комп’ютер у реальному часі. Це дає змогу швидко відправити звіт просто з автофургона MAN у відповідальні органи охорони здоров’я, департаменти або людині, яку перевіряють.

Для мобільної лабораторії автомобілі MAN TGE доступні у двох модифікаціях: зі стандартною колісною базою і повною масою 3,5 т, а інша — з подовженою, розрахована на повну масу 5,5 т. Укорочена версія служить мобільною діагностичною машиною і може комплектуватися 16 тестовими пристроями Vivalytic від компанії Aprimeo Diagnostics, партнера Bosch, який брав участь у розробці.

Тестові пристрої Bosch Vivalytic перебувають у спеціальних стелажних системах. Аналізи мазків беруть поза автомобілем, де пацієнтів обслуговує кваліфікований медичний персонал. Такі лабораторії з високою пропускною здатністю особливо актуальні для будинків престарілих, шкіл, великих заходів або компаній.

Особливість довгобазної версії полягає в тому, що вона дуже гнучка у використанні, з окремим приміщенням для взяття мазків, розташованим всередині транспортного засобу, і навісами з обох сторін для створення додаткової ємності. Це дає змогу швидше змінювати місце розташування. Довга версія оснащена вісьмома пристроями тестування ПЛР.

Фургон MAN TGE під лабораторію оснащений дволітровим турбодизелем потужністю 177 к.с. Опціонально може бути встановлено повний привід і 8-ступінчасту автоматичну коробку передач. У стандартну комплектацію входять гігієнічні поверхні, автоматичні розсувні двері та сходинка, основна і додаткова системи кондиціонування. На замовлення можна встановити до двох умивальників (для кабінетів тестування і взяття мазків), комп’ютерну робочу станцію з підключенням 220 В і холодильник.

Читайте також:
В Киеве презентовали уникальные «скорые» для борьбы с коронавирусом (видео)

Обидва автомобілі оснащені модулем MAN TeleMatics для доступу в інтернет. З іншого обладнання відзначимо:

  • Навіс, захищений із трьох сторін тентом, для проведення мазків
  • Спеціальну сигналізацію, аварійне світлодіодне освітлення, встановлене радіообладнання
  • 400-літровий поворотно-роликовий контейнер для сміття з вантажопідйомністю 43 кг, встановлений на фаркопі

Новий автомобіль MAN для тестування на коронавірус для експрес-аналізу SARS-CoV-2 можуть поставляти в усі країни Європи (27 + 3 ЄС), він доступний для замовлення. Перші два тестові автомобілі були побудовані в жовтні 2020 року.