X

MAN презентує туристичний мікроавтобус TGE Coach

Компания MAN Truck & Bus расширяет линейку микроавтобусов TGE туристической моделью 2021 года

MAN Truck & Bus представляє новий тип транспортних засобів 2021 модельного року, покликаний додати завершальний штрих до ретельно сконфігурованого асортименту автобусів малого класу. Створені на основі фургона MAN TGE, мікроавтобуси компанії з моменту їх запуску в 2018 році реалізовані в кількості 500 од. Тепер цей модельний ряд поповнюється новою комфортабельною туристичною моделлю, розрахованою на 16 пасажирів.

Компактний варіант для далеких поїздок

Новинка в лінійці мікроавтобусів MAN — автобус TGE Coach, в основі якого лежить наддовгий фургон із високим дахом класу M2 (довжина 7,4 метра, висота 2,62 метра без системи кондиціонування повітря). TGE Coach демонструє неабиякі показники витрати палива і в цьому чимала заслуга прекрасного коефіцієнта аеродинамічного опору Сd 0,33.

У стандартній комплектації встановлюється топ-версія чотирициліндрового дизеля з системою уприскування Common Rail і подвійним турбонаддувом. Дволітровий двигун розвиває потужність 177 к.с. і максимальний крутильний момент 410 Нм. З ним може також агрегатуватися або 6-ступінчаста механічна коробка передач, або 8-ступінчаста автоматична.

Потужна електронна гальмівна система з 16-дюймовими дисками і посиленими стабілізаторами працює разом зі стандартними допоміжними системами для максимальної безпеки керування, а додаткова пневматична підвіска підвищує комфорт пасажирів до рівня, типового для більшого автобуса.

Цей ексклюзивний туристичний мікроавтобус повною масою до 5 т може бути оснащений 16 сидіннями в різних конфігураціях, що робить його ідеальним вибором для невеликих туристичних груп і маршрутних таксі. Сидіння відповідають високим стандартам якості і доступні як з двома шкіряними оббивками на вибір, так і з матеріалами з повної колекції автобусів MAN. Вони оснащені триточковими ременями безпеки і у всіх випадках жорстко прикріплені.

Багажне відсік у кормі в стандартній комплектації вміщує до 1700 л. У салоні також встановлені багажні полиці. Посадку-висадку полегшують зсувні двері з електроприводом. Перше сидіння за дверима може бути обладнане мікрофоном для гіда, в передній частині також є можливість встановити 15-літровий холодильник.

Інтер’єр доступний у двох різних колірних гамах, тому що подорожувати набагато привабливіше в умовах, коли пропонується щось більше, ніж просто стандартне сіра оздоблення. Встановлені столики на певних сидіннях  — ще один спосіб вивести мікроавтобус на новий рівень. Великі затінені вікна з подвійним склінням забезпечують відмінну тепло- і звукоізоляцію.

Повністю автоматична система Climatronic, що входить до стандартної комплектації, підтримує комфортну температуру і доповнюється окремо керованою системою кондиціонування повітря на даху, потужністю 13 кВт. Завдяки швидкості повітрообміну 2040 м куб/год і постійній подачі свіжого повітря автобус TGE Coach ідеально підходить для вирішення проблем, пов’язаних із пандемією коронавірусу.

Щоб забезпечити водієві додатковий захист, також доступний гігієнічний екран з оргскла. Крім того, в стандартну комплектацію входять конвектори з додатковим водонагрівачем, що забезпечують максимальну ефективність обігріву в суворих умовах, а додатковий нагрівач доступний спеціально для подорожей холодними країнами.

Лінійка мікроавтобусів MAN на базі TGE

Працюючи над фургоном TGE, компанія MAN перетворює частину свого модельного ряду в повноцінні мікроавтобуси в своєму центрі Bus Modification Center (BMC) в Плауені (Німеччина). На міжнародному рівні MAN також співпрацює з двадцятьма сертифікованими виробниками кузовів, зокрема балтійським експертом ALTAS, який наразі иробляє автобуси TGE Coach відповідно до суворих стандартів якості MAN поряд з однією з моделей TGE Intercity і TGE City.

Мікроавтобуси стають дедалі популярнішим вибором як доповнення або альтернатива традиційним 12-метровим автобусам, незалежно від того, чи потрібні вони для перевезення невеликих груп, поїздок у приміські або сільські райони. Нові послуги мобільності, орієнтовані на гнучкість і цифрові рішення, особливо зацікавлені в цих компактних методах пересування, оскільки вони забезпечують ефективний і недорогий спосіб задовольнити сьогоднішні потреби в поїздках.

Читайте також:
Первые электрические фургоны MAN eTGE доставлены украинскому потребителю

MAN Truck & Bus тепер пропонує чотири моделі мікроавтобусів на основі надійного і комфортабельного фургона TGE: міську TGE City, багатоцільову TGE Intercity, яка підходить для шатлів і маршрутних транспортних засобів, модель eTGE Combi, доступну як в дизельної, так і повністю електричної версії, а також новинку — туристичну TGE Coach.

Максимальна безпека

Близько 20 видів технологій безпеки входять до стандартної комплектації або як опція для всього парку мікроавтобусів MAN TGE, що робить їх одними з найбезпечніших транспортних засобів на дорогах Європи.

Ці функції охоплюють електронну систему допомоги при парковці з бічним захистом, багатофункціональну камеру заднього виду, адаптивний круїз-контроль (ACC), систему моніторингу місцевості з інноваційною функцією екстреного гальмування в місті, Active Lane Assist, розпізнавання дорожніх знаків, систему захисту борту (Side Wall Protection Assist), систему екстреного гальмування (EBA). Довговічне світлодіодне освітлення також доступне для кожної моделі TGE, а статичне освітлення поворотів інтегровано в стандартну комплектацію TGE City і TGE Coach.