X

MAN втричі збільшить виробництво вантажівок

Днями в Кракові відбулася урочиста церемонія із закладки фундаменту нових виробничих корпусів заводу MAN, які повинні бути запущені вже у вересні 2022 року. Загальні інвестиції становитимуть 130 млн євро. Територія підприємства збільшиться з 24 до 41 га. Тут зведуть ще два цехи: один площею в 16 000 м кв., для випуску кабін, а другий – на 10 000 м кв., під центр модифікації вантажівок відповідно до запитів клієнтів (Truck Modification Center).

Читайте також:
Продажі автомобілів MAN наблизилися до докризового рівня

Все це дасть змогу втричі збільшити виробничі потужності польського заводу — до 300 автомобілів і кабін на добу. Буде введено тризмінний режим, а штат збільшено утричі, що даст змогу створити до 1500 нових робочих місць.

“Розширення заводу — ключовий елемент нашої трансформації. Наші зміни у виробничій мережі зроблять нас значно більш конкурентоспроможними в ці непрості часи. У Кракові ми створюємо надзвичайно гнучкий майданчик, який дасть нам змогу виробляти все — від легких до важких вантажних автомобілів на одній виробничій лінії”, — зазначив голова правління MAN Truck & Bus SE, Олександр Власкамп.

Зазначимо, що нова стратегія трансформації NewMAN була затверджена ще в квітні 2021 року. Головною її метою є збільшення виручки компанії MAN Truck & Bus до 1,7 млрд євро.

Читайте також:
MAN Truck & Bus в Україні підбив підсумки 2021 року