X

Марафон електромобілів: Сhevrolet Volt обійшов Tesla Model S

На 3-м этапе Электромобильного Марафона 2016 Львов – Монте-Карло победу одержал украинский экипаж на Сhevrolet Volt.

Учора, 23 травня завершився третій етап Електромобільного Марафону-2016 Львів – Монте-Карло. Фініш відбувся у польському місті Велички. Втішно, що перемогу на ньому здобула українська команда на електромобілі Chevrolet Volt.

Друге місце посіла команда Green Victory з Чехії. Третіми стали естонці. Четверте місце у команди Мікаеля Норданакера зі Швеції. Примітно, що три останні команди виступають на популярному електромобілі Tesla Model S. У вівторок, 24 травня гонщики залишають Польщу та їдуть уЧехію – в міста Острва і Брно.

Стартував Електромобільний Марафон 2016 Львів – Монте-Карло (+ВІДЕО)

Нагадаємо, що за результатами 2-го етапу Електромобільного Марафону-2016 Львів – Монте-Карло, який завершився 22 травня і проходив між містами Новояворівськ – Жешув, українська команда посіла 3-є місце. А першою стала команда зі Швеції, другою – з Естонії, на автомобілях Tesla Model S.

Основне поле змагань Електромарафону – це оцінювання здатності учасників дотримуватися графіка змагань відповідно до плану організаторів. Це виражено у формі послідовних «ідеальних годин» руху транспортних засобів від однієї часової точки до іншої. Друге поле змагань – оцінювання спроможності учасників пройти весь маршрут, використовуючи екологічну техніку водіння та найменшу кількість електроенергії.

Варто наголосити, що Електромобільний Марафон це не змагання «на швидкість», а отже, не потрібно ніякого специфічного обладнання для транспортних засобів і учасників перегонів. Брати участь в ралі можуть будь-які електромобілі, гібридні машини й офіційно зареєстровані транспортні засоби з альтернативними видами палива, що мають право пересуватися дорогами загального користування.