X

МАЗ презентував новинки 2020 року (фото)

Сегодня, 6 февраля в Минске прошла выставка новейших автомобилей МАЗ, часть из которых запущена в производство только в 2020 году

Нові вантажівки і автобуси МАЗ були презентовані 6 лютого на території Палацу культури Мінського тракторного заводу, повідомляє прес-служба підприємства на своїй сторінці у Фейсбук. Новинка 2020 року – повнопривідний автомобіль-самоскид із колісною формулою 8х8 МАЗ-65262l. Мінський автомобільний завод традиційно є одним із найбільших виробників самоскидної автотехніки. Наразі на Мінському автозаводі освоєно виробництво дво- і тривісних самоскидів із колісною формулою 4х2, 6х4 і 6х6, а також самоскидів 8х4.

Водночас останнім часом, дедалі частіше знаходять застосування автомобілі підвищеної прохідності зі збільшеною вантажопідйомністю. Тому створення чотиривісного повнопривідного автомобіля-самоскида МАЗ-65262L на Мінському автомобільному заводі є цілком закономірним рішенням, необхідним в умовах постійної конкуренції на зовнішніх ринках збуту.

 

Автомобіль-самоскид МАЗ-65262l вантажопідйомністю у 36700 кг призначений для перевезення різних будівельних і промислових сипучих вантажів до будівельних об’єктів і місць видобутку піску, глини, каменю тощо технологічними дорогами і автомобільними дорогами загального призначення за дотримання вимог щодо допустимих вагових параметрів і правил проїзду.

Самоскид оснащений двигуном WeichaiPower WP 12.460e50 екологічного класу ЄВРО-5, потужністю 333 кВт, з крутильним моментом 2 110 Нм. На автомобіль встановлюється 6-ступінчаста коробка передач Allison 4500. Самоскид обладнаний П-подібною платформою об’ємом 25 м3 із заднім розвантаженням, із заднім бортом і подовженим козирком для захисту водія в кабіні за умови перекидання автомобіля і від впалого вантажу під час проведення навантажувальних робіт.

Читайте також:
В аеропорту Бориспіль презентували перонний автобус з камерами замість дзеркал

На виставковому майданчику представлена модель 2019 року – сідельний тягач МАЗ-54а02к, оснащений газовим двигуном WP12NG 400e50, що працює на скрапленому природному газі (СПГ), потужністю 400 к.с. з крутильним моментом 1730 Нм.
Автомобіль може проїхати щонайменше 700 км – для цього в базі встановлено два криогенних баки корисним сумарним об’ємом 755л (виробництва компанії CHART: 405 л. ліворуч і 350 л. праворуч) або 688 л. (виробництва компанії CIMC).

Новий тягач може похвалитися кабіною з оновленим інтер’єром. Для зниження вібронавантаженості робочого місця встановлено комфортні сидіння з триточковим кріпленням ременя безпеки.
У кабіні встановлено верхнє спальне місце збільшеної довжини (2020 мм), за сидіннями встановлені бічні ніші для зберігання документів, освітлення кабіни виконано зі світлодіодним підсвічуванням.
У стандартній комплектації тягач оснащений системою курсової стійкості, ABS і ASR.

Низькопідлоговий автобус МАЗ – 303 також був представлений широкій громадськості в серпні 2019 року в день 75-річного ювілею Мінського автозаводу. До речі, автобус тільки нещодавно повернувся з Казані, де успішно пройшов тестову експлуатацію на пасажирських маршрутах.
Габарити у автобуса оптимальні для міста: довжина – 12,43 м, ширина – 2,55 м, а висота – 3,1 м. У салоні з комфортом вміщається до 110 пасажирів залежно від комплектації, з них 26 – на сидіннях. МАЗ-303 оснащений турбодизельним двигуном класу ЄВРО-6 від Daimler потужністю 299 к.с. У парі йде 6-ступінчаста коробка-автомат від німецького концерну ZF.

Подія
МАЗ-303266 – всі новації автобуса третього покоління (фото)
13 Сер, 23:00

Салон автобуса виконаний за європейськими стандартами. Всередині стало просторіше, а в передній частині з’явилися полуторні сидіння, зроблені з турботою про мам з дітьми, пенсіонерів та інших пасажирів. Ретельно продумано поручні, плюс на центральному майданчику можна спертися на широку спинку. Серед цікавих нововведень – USB-порти для заряджання смартфонів і планшетів на всіх рядах сидінь. За комфортний клімат відповідають п’ять опалювачів і кондиціонер, причому останній може працювати як на охолодження, так і на обігрів.


До уваги відвідувачів виставки, яку відвідали як представники Міністерства промисловості, так і керівники галузевих підприємств, також були представлені мікроавтобуси МАЗ 233150, переобладнані на заводі «МАЗ-КУПАВА» під потреби замовників. Габаритні розміри автобусів: довжина – 6000 мм., ширина – 2100 мм., висота – 2800 мм., база – 3570 мм. Пасажиромісткість одного з варіантів: 8 пасажирів +1 місце водія, другий мікроавтобус оснащений вантажним відсіком, і його пасажиромісткість становить 7 пасажирів +1 місце водія.

У першому варіанті в салоні розміщені 5 м’яких сидінь з підголівниками, регульованою за нахилом спинкою і відкидними м’якими підлокітниками, відкидний столик, світлодіодна стрічка і біля столу розташовані дві розетки зі змінним струмом, HD-монітор, USB розетки, шафа для одягу з вмонтованою холодильною камерою.

Вантажопасажирська версія має в пасажирському відсіку бічні зсувні двері, висувну автоматичну сходинку, кондиціонер салону, висувну підлогу. Відсіки відокремлені один від одного глухою поперечною перегородкою між вантажним і пасажирським. Підлога вантажного відсіку обшита листовим рифленим алюмінієм з відбортовкою 650 мм. На вікнах у вантажному відсіку встановлено металеву захисну сітку і передбачено освітлення.