X

Mazda відібрала п’ятьох найкращих гонщиків для Global Mazda MX-5 Cup

Компания Mazda отобрала пятерку лучших гонщиков для мирового монокубка по кольцевым гонкам Global Mazda MX-5 Cup.

Минулого вікенду на гоночній трасі ParcMotor Circuit у Барселоні відбувся відбірний турнір серед претендентів на участь в монокубку Global Mazda MX-5 Cup.

У вересні п’ятеро європейських гонщиків поїдуть на легендарний трек Mazda Raceway Laguna Seca, щоб узяти участь у світовій першості з кільцевих перегонів серії Global Mazda MX-5 Cup.

Минулого вікенду на гоночній трасі ParcMotor Circuit у Барселоні відбувся відбірний турнір серед претендентів на участь в монокубку Global Mazda MX-5 Cup. Із 20 учасників змагання спочатку відібрали 10 гонщиків, а потім серед них відбулася друга гонка, за результатами якої визначилися 5 фіналістів, які незабаром вирушать пакувати свої валізи для подорожі за океан на трек Raceway Laguna Seca.

Переможцями стали Морітц Кранц (Moritz Kranz) з Німеччини, поляк Каміль Франчак (Kamil Franczak), швед Ерік Блікст (Erik Blixt), британець Олівер Олвуд (Oliver Allwood) і Габріеле Гардель (Gabriele Gardel) зі Швейцарії.

Слева направо: Джером де Хаан (Mazda), Габриэле Зліва направо: Джером де Хаан (Mazda), Габріеле Гардель (Швейцарія), Олівер Олвуд (Велика Британія), Ерік Блікст (Швеція), Каміль Франчак (Польща), Морітц Кранц (Німеччина), Даніела Герц (Mazda)

Потенційні гонщики прибули з різних куточків Європи в рамках програми компанії Mazda, що дістала назву «Друзі MX-5». Вони зібралися разом у тренувальному таборі на вікенд лицем до лиця, щоб зійтися не за страх, а за совість.

Професійні гоночні інструктори оцінювали претендентів у вправах на динаміку, на гоночному треку, за тестами на реакцію, за фізичною формою і навіть знаннях у сфері мас-медіа. Всі ці здібності потрібні учасниками, щоб опинитися на одному з найкращих гоночних треків у світі – Mazda Raceway Laguna Seca.

Одним із елементів програми гоночного вікенду був слалом.

«Ми раді представити наших переможців, які вирушать брати участь в перегонах на трасі Mazda Raceway Laguna Seca. Насичений автоспортивний вікенд і проведені в рамках нього змагання стали частиною нашої широкої ініціативи Friends of MX-5, яка є своєрідним симбіозом гоночних змагань зі стилем життя і незабутніми відчуттями», – коментує Джером де Хаан, керівник відділу громадських зв’язків Mazda Motor Europe.

Організована у квітні минулого року програма «Друзі МХ-5» має об’єднати всіх автолюбителів незалежно від того, чи є вони власниками родстера Mazda MX-5 чи ні. Компанія запрошує всіх охочих із різних країн Європи, які хотіли б розділити радість і задоволення від MX-5.

Реалістичний симулятор iRacing став важливим елементом тестів гоночного вікенду, так само, як і інших аналогічних заходів, включаючи серію з 12 гонок. Цікаво, що з 20 учасників змагань шестеро потрапили в відбірковий тур саме завдяки своїм успіхам на симуляторі, ще семеро були переможцями національних монокубків MX-5. Інших сімох учасників було обрано серед власників MX-5 із різних країн Європи.

У рамках заходу всі учасники змогли власноруч випробувати гоночний болід Mazda MX-5 Global Cup, який відрізняється від серійного родстера MX-5 більш ніж 200 компонентами.

Зокрема, автомобіль оснащений регульованими амортизаторами Dynamic, сліками BFGoodrich, ЕБК двигуна від GEMS, спортивними гальмами Brembo і каркасом безпеки, омологованими FIA. Всі вони здатні перетворити серійний дорожній родстер MX-5 у справжній гоночний болід.

Саме такі машини очікують п’ятьох фіналістів програми «Друзі МХ-5» на трасі Mazda Raceway Laguna Seca, яким доведеться помірятися силами з нинішніми гонщиками світової першості Global Mazda MX-5 Cup.