X

Mazda здобула два призи за дизайн

Mazda увезет домой два приза с ежегодного конкурса Automotive Brand Contest. Один приз за Mazda MX-5 за дизайн массового автомобиля, а второй – за Mazda RX-Vision победивший в категории концептов.

Призи щорічного конкурсу Automotive Brand Contest вручать у Парижі в La Maison des Polytechniciens 29 вересня 2016 р. Це ще пара призів Mazda які підтверджують визнання концепції “KODO – Душа руху”, в якій виконано всі моделі нинішнього модельного ряду.

Менше ніж за рік після виходу на ринок четверте покоління моделі MX-5 (індекс ND) уже завоювало понад сімдесят нагород, зокрема такі престижні, як «2016 World Car of the Year» (2016 Всесвітній Автомобіль Року) і World Car Design of the Year (2016 Світовий Автомобільний Дизайн Року).

Mazda вдалося створити родстер, зовнішність якого витримана в стилі філософії KODO, а лінії кузова немов перетікають у салон і роблять образ досконалим і гармонійним. MX5 усім своїм виглядом свідчить про те задоволення, яке чекає на водія під час водіння. Одним словом – творіння майстра.

Концепт RX-Vision також вразив журі конкурсу своїм присадкуватим силуетом, традиційним для передньомоторних спортивних Mazda із заднім приводом.

Чисті та динамічні лінії RX-Vision буквально випромінюють рух, який і лежить в основі філософії KODO. Концепт із роторним мотором закохав у себе глядачів Tokyo Motor Show минулого листопада. Потім машина отримала звання «Красивий концепт-кар року» на 31-му Міжнародному Автомобільному Фестивалі в Парижі, а потім і приз у червні 2016 р. Car Design Award (приз за автомобільний дизайн) в Турині.

Створений у 1953 році з ініціативи німецької German Design Council, конкурс став одним із центральних світових центрів дизайнерської думки. Цього року призи були присвоєні в 14 номінаціях, а також 4 спеціальних категоріях. Переможців визначало журі з представників медіа, дизайну та експертів. Критерії визначення переможця передбачають оцінку оригінальності, інноваційності дизайну а також функціональності. Mazda завоювала три нагороди минулого року.

Mazda получила два приза за диайн