X

McLaren F1 продали за астрономічну суму

На аукционе RM Sotheby`s в Монтерее британский суперкар McLaren F1 ушел с молотка за рекордную сумму в 19,8 млн. долларов

Аукціон у каліфорнійському місті Монтерей збирає велику кількість заможних цінителів ретро. Не став винятком і нинішній зліт. На аукціоні було представлено багато цікавих лотів, але найдорожчим став… McLaren F1 у специфікації LM.

Цей автомобіль під номером 018 компанія McLaren склала в 1994 році. Спершу тримісне купе було пофарбоване в колір Midnight Blue Pearl, а салон оздоблений чорною шкірою. Першим власником суперкара був колекціонер з Японії, але в 1999 році F1 продали в Німеччину. Новий власник вирішив переробити машину у версію LM. У 2000 році машина вирушила додому в Сюррей і протягом двох років майстри британської компанії перетворювали дорожню машину в гоночну.

У процесі роботи купе оснастили аеродинамічним комплектом HDK, встановили мастилоохолоджувач коробки передач, два додаткових радіатори, а також модернізовану випускну систему. Замість стандартних фар встановили газорозрядні.

У салоні з’явився більш ефективний кондиціонер, нова аудіосистема з радіо і CD-плеєром, а також 14-дюймове спортивне кермо. Для оздоблення салону використовували бежеву шкіру і коричневу алькантару, додали кремові килимки Wilton і оздоблення даху з бежевої алькантари, а кузов перефарбували в платиново-сріблястий металік.

Стандартні амортизатори і пружини замінили на гоночні. А на заміну стандартним 17-дюймовим легкосплавним дискам прийшли 18-дюймові диски GTR з шинами Michelin Pilot Sport.

Незважаючи на той факт, що автомобіль кілька разів переходив із рук в руки, це зовсім не позначилося на вигляді і комплектності машини. Суперкар брав участь у кількох ретрозаходах і зльотах власників McLaren, але при цьому пробіг машини становить лише 21 500 км.

Але рекордна ціна пояснюється не тільки невеликим пробігом і автентичністю машини. Головна цінність полягає в тому, що у світі існує лише два екземпляри дорожньої версії F1, які було перероблено в Сюрреї відповідно до ле-манівської специфікації, і це – один із них!