X

Mercedes-Benz готує найбезпечніший компактний фургон

До мировой премьеры компактного фургона Citan следующуего поколения осталось уже меньше месяца и Mercedes-Benz продолжает раскрывать о новинке интересные подробности

Зовсім скоро, 25 серпня 2021 року в лінійці Mercedes-Benz Vans офіційно з’явиться компактний розвізний фургон Citan другого покоління, зокрема, вперше – повністю електрична версія eCitan. Днями виробник вже оприлюднив перше зображення новинки, а сьогодні розкрив дані про рівень безпеки та перелік застосовуваних систем допомоги під час водіння.

Щодо пасивної безпеки, то новий Citan має міцний за конструкцією кузов з його більш ефективними в разі аварії зонами деформації. У стандартне оснащення пасажирської версії Citan Tourer входить сім air bag, зокрема центральна, що розкривається між водійським і переднім пасажирським кріслами у разі сильного бічного удару. Стосовно вантажного фургона, ці машини в базі матимуть шість надувних подушок.

Машина отримала передові системи допомоги під час водіння, зокрема систему Active Lane Keeping Assist, що працює в парі з рульовим керуванням та утримує машину на заданій смузі – її вже застосовують на нових поколіннях легкових моделей Mercedes-Benz C- та S-Class. Крім того, на компактному фургоні є система допомоги під час старту на підйомі – Hill Start Assist, а також система допомоги при бічному вітрі – Crosswind Assist.

За стандарт машина матиме систему попередження про втому ATTENTION ASSIST і систему екстреного виклику Mercedes-Benz. Щодо пасажирської версії Citan Tourer, то тут список електронних “помічників” ще ширший: це система допомоги при екстреному гальмуванні Active Brake Assist, вже згадана Active Lane Keeping Assist, система, що усуває сліпі зони – Blind Spot Assist, а також обмеження швидкості Speed Limit Assist.

На замовлення доступні й інші системи допомоги під час водіння: Active Distance Assist DISTRONIC, яка автоматично регулює дистанцію до автомобіля, що йде в заторі попереду, а також Active Helding Assist, яка допомагає водієві тримати Citan в центрі смуги.

Mercedes-Benz Citaro другого покоління також комплектуватиметься фірмовою мультимедійною системою MBUX з 7-дюймовим екраном тачскрін і функцією голосового керування Hey Mercedes. Керування системою також можливе за допомогою сенсорних кнопок на кермовому колесі. А щодо навігаційної системи, то пошук адреси можна вводити за допомогою трьох слів на основі системи what3word (w3w). Це найпростіший спосіб вказати місце розташування, що дуже допомагає в комерційних перевезеннях.

З MBUX клієнти вже мають доступ до низки послуг підключення. А з Mercedes me MBUX доступ стане інтелігентнішим і простішим в експлуатації. Так, голосове керування “Hey Mercedes” працює, наприклад, з природною мовою: користувачам більше не потрібно вчити задані команди, а можна користуватися розмовною мовою.

Читайте також:
Mercedes-Benz расширяет линейку Sprinter новым двигателем

Інші функції Mercedes me Connect охоплюють віддалені послуги, такі як дистанційна діагностика транспортного засобу. Водночас клієнти можуть зручно перевіряти найважливішу інформацію про свої транспортні засоби будь-коли, наприклад, з дому чи офісу. Така сама практична і навігаційна система з даними Live Traffic Information і Car-to-X, яка дає змогу замовнику керувати даними в режимі реального часу. Це означає, що під час доставки вантажів можна уникнути заторів і заощадити час.