X

Mercedes-Benz Marco Polo – моторхоум сьогодні і 35 років тому

Нынешней осенью на рынок выходит моторхоум Mercedes-Benz Marco Polo в юбилейном исполнении ArtVenture. А как же выглядела самая первая модель этого кемпера?

Цього року моторхоумам Marco Polo, названим на честь відомого венеціанського мандрівника, виповнилося 35 років. З цієї нагоди створено ювілейне виконання кемпера Marco Polo ArtVenture на базі вена Mercedes-Benz V-Class.  Про цю машину розповімо трохи пізніше, а поки що зупинимося на первістку

Читайте також:
Кемпер из нового Sprinter: солнечные панели и чудо холодильник

Найпершим моторхоумом марки Marco Polo стала модель на базі всім відомого мікроавтобуса Mercedes-Benz сімейства T1 – в цьому разі моделі 209D. Кемпер випустила компанія Westfalia – відомий виробник будинків на колесах – з німецького містечка Реда-Віденбрюк, що в Північній Вестфалії.

Зовні машину вирізняла висока склопластикова надбудова на даху. Авто приводив у рух 5-циліндровий дизельний двигун OM 617 потужністю 88 к.с. (172 Нм), який розганяв моторхоум до 120 км/год.

Габаритна ширина в 1,98 м і невеликий діаметр розвороту 10,9 м забезпечували машині непогану маневровість у міських умовах. Незважаючи на невеликі розміри, первісток Marco Polo пропонував гідний рівень комфорту.

Це широке двоспальне ліжко на даху, поворотні крісла водія і переднього пасажира, кухонний блок з раковиною, двома газовими горілками і холодильником. Примітно, що холодильник міг працювати як на газі, так і від бортової мережі 12В, а також від стаціонарної розетки 220В.

Ювілейний спадкоємець – Marco Polo ArtVenture на базі Mercedes-Benz V-Class є гідним продовжувачем славних традицій. У ньому також затишно і комфортно.

Благородне матово-чорне забарвлення кузова оживляють вставки на порогах. Машина не передбачає склопластикової надбудови зверху, однак має розкладний матерчатий дах, також кольору аквамарин, що робить кемпер практичнішим для гаражного зберігання.

У рух моторхоум приводить 3,0-літровий турбодизель, який розвиває 239 к. с. і 500 Нм – втричі більше, ніж первісток на базі 209D. Це дає йому змогу легко розганятися до 215 км/год.

Читайте також:
Найшвидший у світі кемпер здивував стартовою ціною

При цьому кемпер вирізняється хорошою економічністю, що важливо для автоподорожей – середня витрата становить лише 6,1 л на 100 км. У Німеччині ювілейний моторхоум Marco Polo ArtVenture на базі Mercedes-Benz V-Class продають за 44 590 євро.