X

Mercedes-Benz оригінально відзначив подвійний ювілей (+ВІДЕО)

В этом году 130-летний юбилей автомобиля совпал с еще одной круглой датой – десятой годовщиной музея Mercedes-Benz в Штутгарте. В итоге родились два увлекательных мультфильма.

Відзначити 130-річчя автомобіля і 10-річчя музею Mercedes-Benz було вирішено з допомогою двох мультфільмів. Останні було обрано на конкурсі Штутгартського фестивалю мультиплікації, в якому брали участь шестеро молодих художників.

Музей Mercedes: Машина часу

Перша робота, яка перемогла називається Hungry for history. У ній показаний доісторичний монстр, який полює за ретро-автомобілями. Кожні кілька секунд він з’їдає по одній машині, починаючи з триколісного первістка Benz 1886 року і закінчуючи родстером SL 70-х рр. У результаті страшна голова хижака перевтілюється в модернову будівлю нинішнього музею, виконану у стилі спіралі.

Mercedes-Benz: Cпіраль розвитку марки

Друга робота – A girl called Mercedes – оповідає про виникнення бренду Mercedes і особливу роль представниць прекрасної статі в народженні автомобіля. Нагадаємо, що Берта Бенц – дружина винахідника першого автомобіля – здійснила першу в світі автомобільну подорож, проїхавши в 1888 році 106 км. А в назві марки Mercedes увічнено ім’я дочки австрійського підприємця Еміля Еллінека, який стояв біля витоків фірми Daimler.