X

Mercedes-Benz показав розкішний автобус з нержавіючої сталі

Компанія Daimler Buses представила 13,7-метровий новий туристичний автобус Mercedes-Benz Tourrider, кузов якого виготовлений з нержавіючої сталі. Машина розроблена виключно для північноамериканського ринку і приходить на зміну автобусам марки Setra, які продаються за океаном з 2003 року. Річ у тім, що машини з трипроменевою зіркою краще підготовлені для експлуатації в США і Канаді, а тому місцеві оператори більше хочуть Mercede-Benz.

Нова модель буде доступна в двох виконаннях — Business і люксовому Premium. Остання відрізняється збільшеною на 6 см внутрішньою висотою салону, наявністю скляного даху Top Sky Panorama і розкішних крісел від Daimler.

Для Mercedes-Benz Tourrider запропонують рядний 6-циліндровий турбодизель OM 471 і автоматичну коробку передач з гідротрансформатором Allison WTB 500R. Лайнер буде укомплектований новітніми системами активної безпеки. Насамперед це система автоматичного гальмування п’ятого покоління Active Brake Assist 5, яка бачить не тільки стаціонарні об’єкти, а й рухомі.

Також тут з’явиться камера кругового огляду на 360 град і система допомоги для руху по заданій смузі. Опційно машина також отримає систему огляду сліпих зон під час поворотів Sidequard Assist із функцією виявлення пішоходів, а також систему, що стежить за уважністю водія – Attention Assist (ATAS), яка в разі необхідності подає звукові і світлові сигнали.

Виробництво Tourrider налагодять на турецькому підприємстві Mercedes-Benz в Стамбулі, а продавати будуть на ринках США і Канади через компанію Daimler Coaches North America.

Читайте також:
Автобуси Daimler Buses отримали комплексні пакети безпеки

Нагадаємо, що Daimler Buses почав продавати на північноамериканському ринку Автобуси Setra ще в 2003 році. У 2012-му з відомим місцевим виробником Motor Coach Industries (MCI) було укладено угоду про ексклюзивне дистриб’юторство автобусів Setra. А в 2018 році реалізацією машин Setra вже зайнялася компанія REV Coach, що входить до REV Group. І нарешті, в січні 2020 року Dainler Buses заснував власну дистриб’юторську компанію Daimler Coaches North America.

Дебют моделі Tourrider заплановано на початок наступного року: спочатку машину покажуть на виставці американської автобусної асоціації (ABA), 8-11 січня в Грейпвайні, штат Техас, а потім на автобусному салоні EXPO 2022, з 23 по 27 лютого в Лонг-Біч, штат Каліфорнія.