X

Mercedes-Benz V-Class навчили новим командам

С декабря 2019 года Mercedes-Benz V-Class начнут комплектовать мультимедийной системой MBUX, а кемперы на его базе Marco Polo и Marco Polo HORIZON – инновационным интерфейсом MBAC

Суттєво модернізований цього року Mercedes-Benz V-Class – з фейсліфтингом, новим турбодизелем OM 654 і 9-ступінчастим автоматом 9G-TRONIC – із грудня 2019 року отримає ще одне ноу-хау. Це мультимедійна система MBUX, яка також доступна і на кемпер-версіях Marco Polo і Marco Polo HORIZON.

Читайте також:
Mercedes-Benz V-Class 2020 – первые цены и пикантные подробности

MBUX – голосове керування
Особливість MBUX – функція голосового управління, яка розуміє різні команди: наприклад, «Увімкнути радіо» і «Увімкнути обігрів сидіння». Крім того, розпізнаються і непрямі команди: наприклад, «Мені холодно». Система голосового керування активується за допомогою кнопки на кермовому колесі або голосового привітання “Hey Mercedes”. Крім цього, система голосового керування також здатна самонавчатися, адаптуватися до користувача, його голосу і навіть розуміти сленг.

Крім системи голосового керування, MBUX можна задіяти за допомогою 7-дюймового або 10,25-дюймового сенсорного екрана або touchpad на центральній консолі.

MBUX поєднує в собі цю інтуїтивно зрозумілу та інтелектуальну роботу з так званими функціями прогнозування. Вони дають змогу системі розпізнавати, які дії водій хотів би запустити. Наприклад, якщо дорогою додому водій регулярно телефонує «Додому», то цей телефонний номер буде автоматично запропоновано на дисплеї. Всі налаштування інформаційно-розважальної системи можуть бути налаштовані окремо – загалом можна створити до восьми профілів.

Навіть подача електроенергії для зовнішніх пристроїв оптимізована з введенням MBUX. Підключення USB-C дають змогу заряджати планшети або мобільні телефони – і це передбачає всі звичні переваги стандарту USB-C, наприклад підвищену швидкість зарядки. З допомогою Apple CarPlay і Android Auto також можливе дзеркальне відображення користувальницьких інтерфейсів всіх поширених операційних система смартфонів на центральному дисплеї.

З мультимедійною системою MBUX доступний також новий сервіс Mercedes me Connect. Він охоплює безкоштовні базові послуги, наприклад «Допомога за ДТП», «Керування поломками», «Дистанційна діагностика автомобіля» тощо. На замовлення також доступні і інші функції: дистанційна перевірка тиску в шинах, рівень палива і AdBlue. А також – моніторинг ТЗ з використанням геоконтролю, навігація в режимі Life Traffic тощо.

Сервіс Mercedes me connect можна активувати або в автомобілі за допомогою MBUX, або з будь-якого місця через додаток для смартфонів, за умови доступу до Інтернету.

MBAC: Розумний будинок на колесах
З грудня 2019 року кемпер-фургони Mercedes-Benz Marco Polo також будуть стандартно оснащені не тільки мультимедійною системою MBUX і сервісами Mercedes me Connect, а й інноваційним інтерфейсним модулем Mercedes-Benz Advanced Control (MBAC). Останній перетворює автомобіль в «розумний» будинок на колесах – з можливістю контролю основних параметрів житлового модуля з одного місця.

Це, наприклад: перевірка рівня заповнення баків для води (технічної і питної), рівня заряду додаткової АКБ, перевірка і встановлення температури в холодильнику, керування додатковим опалювачем. Крім цього інтерфейс допоможе керувати піднімним дахом з електроприводом, сонцезахисними шторками з електроприводом, аудіосистемою Jehnert, а також внутрішнім освітленням.

Читайте також:
Mercedes-Benz Marco Polo – моторхоум сьогодні і 35 років тому

Управління та налаштування функцій може здійснюватися через сенсорний екран MBUX, сенсорну панель в житловому модулі, або за допомогою програми для смартфонів на базі Bluetooth.

Кемпер Marco Polo з MBUX і MBAC відзначать свою прем’єру на виставці Caravan, Motor, Tourism (CMT) 2020 року, яка відбудеться у Штутгарті з 11 до 19 січня.