X

Mercedes-Benz виводить на дороги електровантажівку із запасом ходу до 1000 км

У жовтні електрична вантажівка Mercedes-Benz GenH2 Truck отримала схвалення німецької влади на експлуатацію дорогами загального користування. Нагадаємо, що ще в квітні прототип тягача на водневих паливних елементах почали випробовувати на полігоні. Наразі машина вже проїхала тисячі кілометрів. Головне завдання — досягти запасу ходу в 1000 км, що дасть змогу без проблем використовувати її на магістральних вантажоперевезеннях.

Читайте також:
Представлен инновационный процесс заправки автомобилей водородом

Дороги загального користування — наступний, доволі важливий етап випробувань. Mercedes-Benz GenH2 Truck почне курсувати автодорогою B462 біля Раштатта. Тут в рамках проекту eWayBW електрифікують одну ділянку для порівняльних випробувань електровантажувачів як акумуляторних, так і тих, що підзаряджаються від контактної мережі (за допомогою пантографа), а також машин на водневих паливних елементах.

Mit Wasserstoff zum CO2-neutralen Transport
On our way to a hydrogen future

Відзначимо, що сам Daimler Truck не планує виготовляти електровантажівки з пантографами, а зосередитися тільки на акумуляторних і водневих розробках. У серійне виробництво перші водневі вантажівки з трипроменевою зіркою мають вийти в 2027 році. А поки що в жовтні цього року почалося виробництво акумуляторної моделі тяжкого класу – eActros, з запасом ходу до 400 км.

Таким чином, Daimler Truck активніше наближається до головної мети — з 2039 року перейти на випуск виключно вуглецево-нейтральних комерційних автомобілів.

Читайте також:
Pininfarina допоможе в розробці електричних автобусів і вантажівок для Європи і США