X

Як скоротити витрати на Mercedes-Benz Sprinter

Цифровые сервисы Mercedes PRO Connect оптимизируют связь между руководителями автопарков, транспортными средствами и водителями

Система телематики Mercedes PRO Connect з’явилася в червні 2018 року з виходом на ринок розвізної моделі третього покоління Mercedes-Benz Sprinter. Навесні цього року вона стала доступна і для машин Vito і eVito. Крім того з’явися нові цифрові сервіси.

Почнемо з того, що Mercedes PRO Connect дає змогу координувати онлайн-замовлення і отримувати детальну інформацію про транспортний засіб – його місцерозташування, витрату палива, майбутні роботи з технічного обслуговування. Вся ця інформація доступна в онлайн режимі через комп’ютер або смартфон.

Сервіси Mercedes PRO Connect підбираються індивідуально і пропонуються в дев’яти пакетах на вибір. Відтепер до пакету Effective Driver Style Analysis також увійде так званий Drive Style Monitor. Тим часом вже знайомий пакет Eco Monitor тепер має поліпшену графіку і функціональність. Обидва сервіси доступні за плату в www.mercedes.pro і надають різні дані, за допомогою яких можна поліпшити стиль водіння – приміром, щодо зношування і енергоспоживання або витрати палива.

«Завдяки оновленому асортименту пропонованих сервісів наші клієнти тепер мають більше доступних послуг, які допоможуть їм скоротити операційні витрати. Наприклад, керівники автопарків можуть натисканням кнопки побачити, скільки пального споживає їхній парк, і дізнатися, чи експлуатують фургони в ощадливому режимі. Відповідно, споживання енергії або палива може бути зменшено, ризик аварії можна звести до мінімуму, а також уникнути простоїв транспортного засобу. Загалом це підвищує обізнаність щодо ресурсозбережного водіння”, – пояснює керівник відділу зв’язку та цифрових послуг Mercedes-Benz Vans Бьорн Сакк.

Пам’ятаючи про ресурси і в ощадливому стилі водіння

Drive Style Monitor фіксує середню витрату пального, а також характеристики гальмування і розгону, поведінку на спуску/підйомі і наявність у водіїв послідовного стилю водіння. За допомогою цих даних про стиль водіння ви можете мотивувати водіїв до ощадливого стилю водіння і згодом оптимізувати його за допомогою навчальних курсів. Менеджери автопарку отримують вигоду від меншого часу простою транспортного засобу, менших витрат на ремонт, меншого зношування транспортного засобу і, можливо, навіть нижчих страхових внесків.

Читайте також:
Сервіс вантажівок: Мерседес відкрив Truck Data Center

Сервіс Eco Monitor надає користувачам дані про споживання автопарку. Сервіс показує інформацію про середню витрату палива і дані про те, скільки палива можна заощадити за умови економнішого стилю водіння. Також доступні для перегляду т. зв. «бонусні кілометри», які можна отримати, якщо взяти за основу економну манеру водіння. Крім того, відображаються дані про тиск в шинах і акумуляторних батареях. Вся ця інформація може бути надана для всього парку транспортних засобів, групи або одного автомобіля.