X

Morris JE – знаковий британський електромобіль 2021 року

Новый стартап Morris Commercial возрождает былую славу легких развозных автомобилей одноименной британской марки с новым электрофургоном, выпуск которого начнется уже в 2021 году

Новий комерційний автомобіль Morris JE, який дебютував на днях у лондонському Музеї дизайну, можна назвати найбільш знаковим британським електромобілем.

Розроблена командою нового виробничого стартапу машина відроджує популярний розвізний фургончик Morris J, який випускала компанія Morris Commercial з 1949 до 1961 рр.

Новий електричний фургон успадкував дизайн легендарної машини – достатньо подивитися на грушоподібну решітку радіатора, роздільне вітрове скло і напівкруглу лінію даху.

Однак ретростиль гармонійно інтегрований у новітні технології. Кузов із вуглеволокна зробив машину однією з найлегших на ринку у класі розвізних фургонів повною масою до 2,5 т. У підсумку фургон може перевозити до 1000 кг і має корисний об’єм вантажного відсіку 5,5 куб. м.

Технічні подробиці силової установки поки що не розголошуються. Відомо, що Morris JE живитиметься від літій-іонних акумуляторних батарей. Запас ходу обіцяють на рівні 200 миль – тобто 320 км.

Модульна платформа дасть змогу без зусиль створити на базі новинки різні кузовні варіанти: вантажний фургон, мікроавтобус і пікап.
Передбачається, що в серійне виробництво електрофургон Morris JE запустять наприкінці 2021 року. Відома і приблизна роздрібна ціна – близько 60 тис. фунтів.