X

Музей ретро-автомобілів відкривається в Тернополі (+ВІДЕО)

Впервые в Западной Украине появится музей эксклюзивных ретро-автомобилей – открытие состоится уже 19 мая, в Тернополе.

У Тернополі 19 травня об 11.00 на вулиці Текстильній, 28 відбудеться відкриття музею ексклюзивних ретро-автомобілів, які входять до колекції клубу «Ретро-кортеж» відомого мецената та підприємця Тараса Демкури. Урочистий захід відбудеться в рамках Міжнародного інвестиційного форуму «Тернопільщина Invest – 2016».

У Запоріжжя привезли автомобіль 1904 року

Відвідувачам будуть представлені 20 ретроавтомобілів. Деякі із них мають цікаву історію. Зокрема це стосується автомобіля Jaguar, який належав президенту США Річарду Ніксону, а також машини Maybach із ставки Гітлера «Вервольф», яка під час ІІ світової війни розміщувалася за 8 км на північ від Вінниці біля селища Стрижавки.

У музеї проводитимуть щоденні екскурсії. Крім того, кожен охочий зможе замовити поїздку на ретро-автомобілі для екскурсії містом у вихідний день або для святкових маршрутів, весіль тощо.

Під час відкриття музею «Ретро-кортеж» відбудеться презентація соціальних проектів, організованих для дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, популяризація заходів розвитку туристичної галузі регіону, а також вперше буде проведено виставку військової техніки і озброєння періоду Другої світової війни та сучасних подій на Сході України.