X

На дороги Києва виїхали унікальні автомобілі для дезінфекції (відео)

Только за один день в период карантина столичные коммунальщики должны продезинфицировать 1500 километров дорог - и в этом им помогает передовая техника

У Києві, як відомо, до 24 квітня введено карантин через епідемію коронавірусу. Як же відбувається дезінфекція київських доріг за допомогою найсучаснішої техніки, проінспектували кореспонденти телеканалу “2+2”. Для цієї роботи було залучено спеціальні автомобілі Ford Trucks зі спеціальним обладнанням RASCO Liquid 8.0.

Їх було розроблено для всесезонного утримання доріг і оснащено розпилювачами рідких реагентів для боротьби з ожеледицею. Цього року сніжна зима обійшла Київ стороною, однак, як ми бачимо, автомобілі не залишилися без роботи.

Однієї цистерни на 8 кубометрів вистачає на обробку 18 км доріг. Продуктивність двох насосів – 600 л на хвилину. Ширина смуги розпилення – від 4 до 12 м. Важливо, що розпилення реагентів можна дозувати в діапазоні від 10 до 200 мл на квадратний метр. Ззаду на рампі розміщені форсунки низького тиску, які дають змогу одночасно обробляти три смуги руху. А спереду є мийна рейка з шириною очищення 2,39 м.

У цьому випадку для дезінфекції застосовується вода з шампунем і хлором, якими машина обробляє проїжджу частину, а також зупинки громадського транспорту. Як зазначив Олександр Павловський, заступник гендиректора “Київавтодор”, разом з брудом і пилом на дорогах в повітря може підніматися інфекція та віруси, тому за допомогою мийних засобів, все це машини змивають в каналізацію. Нагадаємо, що партію унікальних автомобілів RASCO Liquid 8.0 минулого року поставив до столиці офіційний імпортер Ford Trucks в Україні – компанія АВТЕК.