X

На дороги виїхав перший водневий сміттєвоз Scania (відео)

Первый мусоровоз на шасси Scania с водородным двигателем недавно начал работу на улицах второго по величине города Швеции - Гетеборга

Перша воднева вантажівка Scania, яка збиратиме утилізовані матеріали, є найкращою для міського повітря та навколишнього середовища, оскільки вона повністю безшумна і виділяє лише чисту воду — єдиний побічний продукт технології водневих паливних елементів.

Фактично, рух машини, завантаження і пресування відходів відбуваються за допомогою електроенергії, яка виробляється в паливних елементах. Виділене тепло використовується для обігріву кабіни.

Інноваційний автомобіль є результатом 18-місячної розробки консорціуму у складі компанії Scania, виробника сміттєвозних надбудов для вантажівок — JOAB, розробника паливних елементів Powercell Sweden і Renova, яка належить десяти муніципалітетам на заході Швеції.

Проект фінансується за рахунок гранту шведського енергетичного агентства. Королівський технологічний інститут (KTH) також бере участь у дослідженні, збираючи та аналізуючи дані для порівняння з іншими альтернативними трансмісіями та паливом для автомобілів.

“Воднева вантажівка — це ще один крок для нас і наших клієнтів на шляху до стійкої переробки та поводження з відходами, — говорить Андерс Астрем, генеральний директор Renova. Гетеборзький проект є ще одним доказом прихильності компанії Scania переходу на стійкий екологічний транспорт. Компанія розглядає технологію водневих паливних елементів як доповнення до електромобілів на акумуляторах.

Читайте також:
Електричний Mercedes-Benz eEconic вийшов на випробування