X

На електробуси VDL Citea нового покоління отримано велике замовлення

Городские электробусы VDL Citea новой генерации еще не были презентованы, однако на эти машины производитель уже получил хороший заказ

Голландський виробник автобусів VDL Bus & Coach продовжує інтригувати своєю прийдешньою новинкою — міським електробусом наступного покоління Citea Electric. Цю машину ще офіційно не презентували, проте транспортний оператор з голландського міста Ейндховен уже зробив замовлення на партію з 32 одиниць. Перші автобуси моделі мають вийти на маршрут вже в січні 2022 року.

В Ейндховен будуть поставлені 12,2-метрові машини, кожна з яких розрахована на перевезення до 110 пасажирів. Як вже повідомлялося раніше, нову модель електробуса буде запропоновано в чотирьох варіантах довжини. Батареї для економії корисного транспорту розташують під підлогою. Цікаво, що боковини кузова зроблені цільними, причому з композитних матеріалів, що не тільки полегшує конструкцію на 15%, а й помітно покращує шумо- і віброізоляцію салону.

Технічні характеристики поки що тримають у секреті. Однак деякі дані виробник все ж оприлюднив. Так, повідомляється, що автобус зможе проїжджати без підзярядки від 500 до 600 км. І навіть у складних кліматичних умовах — за температури повітря до мінус 15 С запас ходу становитиме щонайменше 250 км.

Нові електробуси вирізняються також високим рівнем активної безпеки, оскільки отримають електронні системи, що автоматично визначають пішоходів та інші транспортні засоби перед машиною і в т.зв. сліпих зонах — Forward Collision Warning і Blind Spot Detection system відповідно.

А стосовно офіційного дебюту VDL Citea Electric, то спочатку він був запланований на жовтень 2021 року і мав відбутися в рамках автобусної виставки Busworld Europe 2021 у Брюсселі. Однак у зв’язку з пандемією коронавірусу, цей салон перенесли на осінь 2023 року. Найімовірніше, показ нової моделі проходитиме в онлайн-форматі.

Читайте також:
Safra і Symbio анонсували поставку 1500 водневих автобусів