X

На європейський ринок електробусів виходить виробник зі США

Дуже скоро по європейських дорогах поїдуть новітні електробуси Anadolu Isuzu, оснащені передовими акумуляторними системами американської марки Proterra.

Відповідну угоду про співпрацю підписали днями Гарет Джойс, президент Proterra Inc. і Тугрул Арікан, генеральний директор Anadolu Isuzu.

У підсумку обидва виробники відкривають для себе європейський ринок електробусів великого класу. Батареї Proterra планується встановлювати на новітні низькопідлогові моделі City VOLT завдовжки 12 і 18 м, розробка яких сьогодні триває повним ходом.

Зазначимо, що сьогодні Anadolu Isuzu пропонує 8-метровий електробус Novo City VOLT, який нещодавно брав участь у турі європейськими містами. Він оснащується електромотором потужністю 255 кВт. і літій-іонними батареями ємністю 211 або 269 кВт., які забезпечують запас ходу до 300 і 350 км без кондиціонера і до 200 і 250 км з кондиціонером відповідно.

 

Із новими батареями турецькі автобуси зможуть проїжджати без підзарядки набагато більше. Зазначимо, що сьогодні компанія Proterra випускає електробуси п’ятого покоління. 12-метрова модель ZX5 може комплектуватися одним або двома електромоторами (потужністю до 550 к.с.) і батареями ємністю 225, 450 або 675 кВт. В останньому випадку запас ходу досягає 526 км.

Читайте також:
Оголошено найбільш дружні до навколишнього середовища автобуси