X

На яких автомобілях зустрічали Зеленського у Лондоні

Президент України Володимир Зеленський 8 лютого здійснив свій другий історичний візит за кордон із моменту початку повномасштабної російської війни на нашій землі. І якщо перша поїздка була до Вашингтона на переговори з Байденом, то тепер глава держави відвідав Лондон.

Тут він зустрівся не лише з прем’єр-міністром Ріші Сунаком, а й із королем Великобританії Карлом III. Більше того, Зеленський виступив перед британськими парламентаріями і вручив їм бойовий шолом пілота українських ВПС, на якому було написано: «У нас є сбовода, дати нам крила для її захисту».

Президент України прибув до Лондона літаком британських ВПС. В аеропорту його зустрів особисто Ріші Сунак. Що ж до автомобілів, то Зеленський і Сунак пересувалися на двох броньованих Range Rover, щоправда попереднього покоління (L405). В урядовому кортежі також були помічені Land Rover Discovery, Mercedes-Benz V-Class, BMW 7-ї серії та Volkswagen Multivan. А ось охорона супроводжувала високопосадовців на броньованих Toyota Land Cruiser 200.