X

На будівництво нового заводу електромобілів у Іспанії залучать 100 млн євро

Нещодавно утворена компанія Switch Mobility має намір побудувати в Іспанії сучасне підприємство з випуску електричних комерційних автомобілів. За словами генерального директора Енді Палмера (екс-глави Aston Martin), протягом найближчих 10 років у новий завод інвестують близько 100 млн євро.

Будівництво стартує в іспанському місті Вальядолід вже 27 січня. Перші автомобілі мають з’явитися вже в четвертому кварталі 2022 року. Підприємство дасть змогу створити близько 2000 прямих робочих місць і близько 5000 непрямих. Новий завод стане першим виробничим підприємством Switch Mobility на континентальній Європі. Планується, що цей майданчик також зможе обслуговувати й інші ринки, зокрема південноамериканський.

Зазначимо, що Switch Mobility – дочірня компанія відомого індійського виробника Ashok Leyland. Окрім того, сьогодні вона володіє виробництвом автобусів англійської марки Optare. У 2020 році була показана перша двоповерхова модель на водневих паливних елементах.

Станом на літо минулого року, на дорогах Індії та Великобританії вже працювало 280 електричних автобусів цього бренду. У липні 2021 року Switch Mobility уклала важливу угоду з компанією Dana Incorporated на поставку електричних трансмісій (мостів, редукторів, двигунів, інверторів, ПЗ, а також елементів керування та охолодження).

Читайте також:
Arrival запускає нову концепцію виробництва автомобілів