X

На ринку комерційних автомобілів з’явився найбільший постачальник фінансових послуг

1 грудня 2021 року розпочала роботу компанія Daimler Truck Financial Services (DTFS), яка зосередиться на підтримці продажів з наданням фінансових послуг та страхування вантажівок і автобусів Daimler Truck. DTFS є підрозділом компанії Daimler Truck Group, утвореної шляхом поділу концерну Daimler AG на дві незалежні структури: легкові автомобілі та фургони (Mercedes-Benz Group AG) і вантажівки та автобуси (Daimler Truck Holding AG).

DTFS представлена вже в семи країнах (Австралії, Бразилії, Канаді, Мексиці, США, ПАР і Японії), а в 2022 році вийде на ринки Аргентини, Бельгії, Великої Британії, Іспанії, Італії та Нідерландів. У 2023-му до них додадуться Німеччина і Франція.

Читайте також:
Mercedes-Benz продав свій завод у Дортмунді

Таким чином, DTFS стане найбільшим постачальником фінансових послуг для комерційних автомобілів у світі — зі штатом понад 1900 співробітників у 16 країнах. Планується, що до кінця 2022 року портфель контрактів із лізингу та страхування досягне 21 млрд євро. Сьогодні компанія починає пропонувати також нові послуги з динамічного лізингу та страхування. Так, в США і Японію скоро буде запущена програма Dynamic Lease.

Крім того, розвиток електромобільності розширює сферу надаваних послуг з фінансування, зокрема стосовно зарядних станцій і акумуляторних батарей.

Сьогодні кожна четверта вантажівка і автобус Daimler оформляється в лізинг через власні фінансові послуги. У середньостроковій перспективі цей показник планується довести до 30%.

“Ми створили Daimler Truck Financial Services в рекордні терміни — лише за десять місяців. За допомогою наших фінансових послуг ми будемо підтримувати продаж усіх марок вантажних автомобілів і автобусів Daimler Truck”, — сказав Стефан Унгер, член правління Daimler Truck AG з фінансових послуг і генеральний директор DTFS.