X

На ринок вийшов тролейбус вартістю понад мільйон євро

Польська компанія Solaris Bus & Coach отримала перше замовлення на наймісткіший у своїй виробничій лінійці транспортний засіб — трисекційний тролейбус габаритною довжиною ні багато ні мало 24 м. Словацькому оператору Dopravný Podnik Bratislava до середини 2023 року буде поставлено 16 машин загальною вартістю майже 17 мільйонів євро. Зазначимо, що ще в листопаді минулого року цей перевізник протестував Solaris Trollino 24 на міських маршрутах Братислави. Ця модель була обрана з урахуванням зростаючого пасажиропотоку.

Зазначимо, що 24-метровий тролейбус Solaris був показаний широкій публіці на міжнародному автобусному салоні Busworld 2019 в Брюсселі. Його приводили в рух два тягових електромотори по 160 кВт кожен. Додаткові батареї, розміщені на даху другої секції, будуть заряджатися в дорозі за рахунок контактної мережі. Завдяки їм Trollino також зможе працювати на ділянках без зовнішнього джерела живлення. Для цього водієві потрібно натиснути лише одну кнопку.

Solaris Trollino 24 розрахований на перевезення 160 осіб, а його салон має 60 місць для сидіння. Датчики підрахунку пасажирів будуть розміщені над дверима за схемою 2-2-2-2-2. Ця інноваційна модель буде оснащена безліччю зручностей. Це кондиціонер, Wi-Fi, світлодіодне освітлення в інтер’єрі і USB-роз’єми. Б а більше, для допомоги водієві і підвищення безпеки пасажирів буде встановлено систему відеоспостереження, що охоплює 7 зовнішніх камер і 9 камер, що контролюють салон.

Читайте також:
У Києві презентували систему автономного ходу для тролейбусів (відео)

Solaris Bus & Coach — один із найбільших виробників тролейбусів в Європі, які з’явилися в асортименті компанії ще в 2001 році. Відтоді поставлено понад 1700 тролейбусів для клієнтів у 18 країнах Європи.