X

На українських дорогах помічено електромобіль незвичайного класу

Сьогодні в Україну завозять досить велику кількість різноманітних електромобілів. Представляємо вашій увазі кумедне творіння китайського автопрому – субкомпактну модель ZhiDou D2. Ця двомісна машинка довжиною всього 2,8 м вже хороша відома в Італії, де з 2015 року працює в сервісі каршерингу Sharengo.

На українському ж ринку цей електрокар вперше засвітився на форумі електротранспорту EV-Forum 2019. І ось тепер модель зустрілася кореспондентом «Автоцентру» на одній зі столичних вулиць, де вона хвацько лавірувала серед щільного трафіку в годину-пік.

ZhiDou D2 на вулицях Києва

Зазначимо, що ZhiDou D2 може оснащуватися 15-кілловаттним електромотором і потрійними літій-полімерними батареями ємністю 18 кВт.год і потужністю 120 Ач. Запас ходу може досягати 250 км. На повну зарядку батарей необхідно 7 – 8 годин. Розгін об 0 до 45 км/год займає всього 7 с. Максимальна швидкість – 85 км

Машина порадує багатою комплектацією, що включає кондиціонер, світлодіодну передню і задню оптику, парк-трійник, камеру заднього виду, мультимедіа з 9-дюймовим дисплеєм, дзеркала з електрорегулюванням і електростеклопідйомники. Сьогодні можна знайти оголошення про продаж старих ZhiDou D2 з Європи за ціною 6 – 7 тис. доларів за авто 2016 року випуску.

Читайте також:
На українських дорогах помічено найдешевший електромобіль Citroen