X

На українських дорогах помічено нетиповий автомобіль Pontiac

Автомобілі Pontiac у багатьох асоціюються з великими та потужними авто, проте були часи, коли під цією маркою продавали і досить скромні, як за зовнішністю, так і характеристиками машини. І свіжий приклад – модель Pontiac LeMans шостого покоління, сфотографована днями в Києві.

Побачивши машину, спочатку можна подумати, що це Opel Kadett Е із кузовом седан. Машину відрізняють лише решітка радіатора, масивні бампери та широка пластикова накладка на кришці багажника, що візуально з’єднує задні світлоблоки. Найцікавіше, що перед нами таки Kadett, лише східного походження. Він вироблявся у рамках СП GM-Daewoo на заводі у Південній Кореї – під маркою Daewoo LeMans.

А починаючи з 1988 модельного року автомобіль вийшов на ринок США як Pontiac LeMans. Машина пропонувалася з двома типами кузовів: тридверний хетчбек та чотиридверний седан. Спочатку встановлювався лише 1,6-літровий бензиновий впорскувальний мотор потужністю 74 к. с., проте вже 1989 року до нього додався і дволітровий 94-сильний агрегат. Коробка передач могла бути 4х- або 5-ступеневою механічною або триступеневою автоматичною. Максимальна швидкість становила 165 – 185 км/год.

У 1992 модельному році продажі бажали кращого – 20 тис. проти запланованих 90 тис. Не допоміг і рестайлінг. У результаті Pontiac LeMans південнокорейського походження зняли з виробництва вже 1993 року.

Цікаво, що три роки тому на столичних дорогах помітили Pontiac Sunbird третього покоління (1989 – 1994), який уніфіковано з моделлю Opel Ascona C.

Читайте також:
Як народилися авто з індіанцем на капоті