X

На українському ринку активізувався шведсько-китайський конкурент Tesla Model 3

Останнім часом на українському ринку електромобілів спостерігається помітне пожвавлення. Одна з ключових новинок цього року тут, яка має усі шанси посунути Tesla Model 3 – компактний 5-дверный ліфтбек Polestar 2. Ця машина випускається з березня 2020 року на китайському підприємстві CMA Super Factory,  яке належить Volvo Group. Недивно, що розроблена вона на тій же платформі, що й кросовер Volvo XC40.

Polestar 2 пропонується з одним або двома електромоторами – з переднім або повним приводом відповідно. У першому випадку пікова потужність досягає 170 кВт, а в-другому – 300 кВт. Одномоторні машини пропонуються з двома варіантами батарей – місткістю 64 або 75 кВт.ч, а двомоторні – тільки з 75-кілловатними.

Запас ходу з більшою по місткості батареєю складає для одно- та двомоторних машин відповідно 435 км і 401 км (при циклі EPA) і 540 км і 481 км (при WLPT). Розгін від 0 до 100 км/год займає 7 с і 4,7 с, максимальна швидкість – 161 і 205 км/год.

Відмітимо, що Polestar 2 є першим автомобілем, оснащеним ОС Google Android Automotive. Особлива увага приділена безпеці. На машині встановлюється зокрема центральний air bag, що активується при бічному зіткненні, а також спеціальна система захисту батарей у разі ДТП. Є також система “анти-сон” і система утримання автомобіля на смузі руху. В Україні топові варіанти цього конкурента Tesla Model 3 продаються за ціною близько 50 тис. доларів.

Читайте також:
510 к.с. та 600 км пробігу: Volvo представила новий електричний кросовер