X

На заводі Volvo Buses виготовили 200-тисячне автобусне шасі

Найбільше підприємство Volvo Buses, розміщене в місті Бурос, що на південному заході Швеції, нещодавно відзначило знаменну подію. Тут було зібрано 200-тисячне за рахунком автобусне шасі.

Ним стала новітня розробка компанії — модель Volvo BZL Electric, презентована минулої осені. Шасі призначене для міських електробусів завдовжки від 10,5 до 11,8 м, зокрема двоповерхових. Воно може комплектуватися одним або двома електромоторами, потужністю 200 або 400 кВт відповідно, і батареями ємністю до 480 кВт.год.

Зазначимо, що підприємство Volvo Buses в Буросі було відкрито в 1977 році. За чотири з половиною десятиліття тут освоїли випуск близько 50 типів автобусних шасі. Найбільш відомими з них стали Volvo B10M із середнім розташуванням двигуна, а також B7R/B7RLE і B11R, що досі перебувають у виробничій лінійці.

Важливо, що завод з 2020 року, одним із перших в автобусній галузі, перейшов на виключно поновлювані джерела енергії (гідроенергетика і біопаливо). Ба більше, за останній рік підприємство на 15% знизило споживання електроенергії. Сьогодні на заводі працює близько 300 осіб. Виробничі потужності становлять близько 10 тис. автобусних шасі на рік.