X

Нацгвардія отримала 62 нових спеціалізованих автомобілі (відео)

22 декабря военнослужащим Национальной гвардии Украины были вручены сертификаты и ключи от 62 специализированных автомобилей для выполнения задач за пределами пункта постоянной дислокации

Урочисте вручення військовослужбовцям Нацгвардії сертифікатів та ключів від автомобілів відбулося на території першої президентської бригади оперативного призначення імені Петра Дорошенка, повідомляє прес-центр МВС.

Із усіх переданих машин 58 – це спеціалізовані мікроавтобуси на шасі фургонів Ford Transit для виконання завдань з охорони громадського порядку. Ще 4 спеціалізованих автомобілі виконані на повнопривідному шасі МАЗ — 6317 (6х6) і призначені вони для виконання завдань групою оперативних чергових за межами пункту постійної дислокації. Ці машини виготовлені на замовлення Національної гвардії, з урахуванням сучасного досвіду несення служби.

Читайте також:
Украинские спасатели получили крупную партию специально оборудованных Ford Ranger

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий: “Щодня на службу з охорони громадського порядку виходять 2100 людей особового складу НГУ. Це дуже серйозна робота. Також гвардійці виконують завдання в зоні ООС, охороняють важливі державні об’єкти, виконують завдання щодо забезпечення конвоювання, ліквідують надзвичайні ситуації, гарантують безпеку і правопорядок на масових заходах і виконання карантинних заходів”.

Командувач Нацгвардії Микола Балан нагадав, що Національна гвардія України є повноправним членом міжнародної організації FIEP, яка охоплює понад 20 країн світу, що виконують військові завдання з правоохоронними функціями.

“Ми переймаємо міжнародний досвід і тому виникає гостра необхідність у забезпеченні підрозділів НГУ з охорони громадського порядку новітніми спецзасобами, зокрема і автомобільним транспортом”, – зазначив Микола Балан.

Відомо, що 16 мікроавтобусів вирушать в Одеську область, 10 — у Львівську, по 7 — у Харківську та Дніпропетровську, інші 18 машин залишаються у столичних нацгвардійців.