X

Навколосвітнє ралі на електромобілях 80edays прибуло до Києва

В четверг, 11 августа кругосветное ралли на электромобилях 80edays прибыло в столицу Украины.

Навколосвітнє ралі на електромобілях 80edays розпочалося від Тріумфальної Арки у Барселоні 16 червня та прямує саме туди – фініш запланований на 4 вересня. 11 команд з різних країн світу має на меті подолати за 80 днів 25 000 кілометрів, відвідати 20 країн світу на 3 континентах на електромобілях та довести, що для електромобілів немає нічого неможливого.

На 56 день подорожі, 11 серпня учасники ралі завітали до столиці України – наразі зупинка була зроблена біля пам’ятника засновників Києва. Саме тут гостей зустріли представники Українсьої Асоціації Учасників Ринку Електромобілів (EV-UA).

Екіпажі від Іспанії та Чехії на чолі із організатором пробігу Рафаелем де Местре відверто говорили про дороги, мережу зарядних станцій та екологічне майбутнє світу. Так, Рафаель де Містре підкреслив, що дороги України не найгірші, тому що в Казахстані взагалі екіпажам було важко пересуватися й мережа зарядних станцій у нас вже досить пристойна – можна подорожувати на великі відстані й завжди є де підзарядитися, нехай і не дуже швидко.

Приємно, що організатори запросили й українців зі своїм екіпажем приєднатися до наступного навколосвітнього ралі 80edays у 2020 році.