X

Неймовірне перевезення 67-метрової лопаті підірвало мережу (фото)

Компания P. Adams Schwertransporte опубликовала захватывающие фотографии транспортировки дорогами общего пользования 67-метровой лопасти для ветрогенераторной установки

Багато хто бачив, як перевозять наддовгі вантажі дорогами загального користування. У цьому разі використовуються спеціальні багатовісні платформи з гідравлічним поворотними колесами, а також тягачі (від одного до кількох штук). Однак фотографії, опубліковані компанією P. Adams Schwertransporte з Люксембургу, що здійснює такі перевезення, просто підірвали громадськість. Багато хто почав стверджувати, що це фотошоп.

Із першого погляду і справді здається, що це неможливо. Адже 67-метрова лопать закріплена тільки одним кінцем до самохідної модульної платформи (SPMP), а іншим йде в небо під кутом майже 45 градусів. Особливо вражає фотографія з населеного пункту, де повно ліній електропередач і світлофорів.

 

Однак представники компанії стверджують, що знімки – реальні. Фотографії було зроблено ширококутником із дрона, а тому все вийшло в сильному ракурсі. Якщо подивитися на інші фотографії P. Adams Schwertransporte з подібним вантажем, то на них лопать піднята на куди менший кут.

До речі, 67-метрова лопать — це ще не найдовша з тих, які перевозили дорогами загального користування. Так, у 2016 році компанія Mammoet встановила світовий рекорд з перевезення лопаті завдовжки ні багато ні мало 88,4 м. Її, щоправда, транспортували строго горизонтально (див. фото внизу).