X

Новий УАЗ Профі – важкий випадок (фото)

Представленный УАЗ Профи действительно можно назвать тяжелым, ведь он получил бортовую платформу в два раза длиннее стандартной

Одразу скажемо, що цей тривісний УАЗ Профі з подовженим вдвічі кузовом аж ніяк не гаражна саморобка, а машина, зроблена безпосередньо на Ульяновському автозаводі. Невже УАЗ запустить у виробництво таке диво? Виявляється, що такі довгоміри підприємство випускає поштучно для своїх внутрішньозаводських перевезень.

Ось, наприклад, схожі тривісники свого часу було зроблено на базі моделі УАЗ Карго, яку вже зняли з виробництва, повідомляє drom.ru

Тривісний УАЗ Profi має кузов, який удвічі довший за стандартний.

Тривісна вантажівка на базі УАЗ Карго для внутрішньозаводських перевезень.

Однак диму без вогню не буває. Підприємство все ж готує до випуску подовжений УАЗ Профі. Щоправда, звісно, не тривісний, а звичайний двовісний, зі збільшеною на 65 см колісною базою і подовженою на один метр (до 4,09 м) бортовою платформою. При цьому габаритна довжина всього авто досягне 6,9 м. Експериментальний зразок такої машини був представлений цієї весни.

Машина зі збільшеною колісною базою і подовженим на метр кузовом готується до серійного виробництва.

Крім того, автозавод працює над УАЗ Профі підвищеної вантажопідйомності – з новим, двосхилим мостом, який імовірно перейде сюди від Ford Transit. Машина також відрізняється посиленою рамою і підвіскою. Точно не відомо, скільки зможе перевозити такий «уазик». Нагадаємо, що вантажопідйомність серійного УАЗ Профі заявлена на рівні 1,5 т.