X

Оголошено конкурс на звуковий сигнал для автобусів майбутнього

Асоціація транспортних компаній Німеччини (VDV) звернулася до інституту звукового дизайну FOAM з проханням розробити уніфікований звуковий сигнал для всіх електричних автобусів на німецьких дорогах. Йдеться про акустичну систему AVAS (Acoustic Vehicle Alerting System), яка призначена зробити практично безшумні електромобілі більш помітними на дорозі.

Нагадаємо, що ЄС ще в 2019 році випустило відповідний припис, а потім видало директиву ЄЕК 138, яка зобов’язує з липня 2021 року наявність “галасливої” системи на всіх нових автомобілях, зокрема і електробусах. Сьогодні виробники пропонуються різні за звучанням варіанти системи AVAS, проте в Німеччині вирішили створити один єдиний сигнал для автобусів, який би одразу асоціювався з громадським транспортом, що має підвищити безпеку пішоходів на вулицях і пасажирів на зупинках.

Читайте також:
На європейський ринок електробусів виходить виробник зі США

У підсумку всім німецьким студентам запропонували взяти участь у відповідному конкурсі Soundscape. Переможців оголосять на конференції VDV e-bus, яка відбудеться 3 березня в Берліні. Фіналістів чекають цінні призи на загальну суму 4500 євро, а також можливість працювати з фахівцями FOAM і VDV над впровадженням нового акустичного сигналу на електробуси.