X

Дуже рідкісний ЛАЗ-699Р із зони АЕС (фото)

Вот такой ЛАЗ-699Р с открытым верхом одно время работал в качестве экскурсионного автобуса не где-нибудь, а в городе атомщиков – Десногорске

Ви коли-небудь бачили львівський автобус із відкритим верхом? Виявляється, один такий ЛАЗ-699Р донедавна працював у місті атомників – Десногорську, біля якого розташована Смоленська АЕС. Фото унікальної машини було опубліковано на сторінці Lviv-Bus-Klub у Фейсбуці.

Читайте також:
В Украине нашли ЛАЗ в идеальном состоянии и с мизерным пробегом (видео)

На борту автобуса чітко видно назву місцевого автотранспортного підприємства – “Атомтранс”. А щодо самого автобуса, то крім зрізаного жорсткого даху машина отримала додаткові поздовжні поручні вздовж бортів – характерна деталь для відкритих екскурсійних автобусів.

З огляду на фото, відкритий ЛАЗ-699Р не має брезентового даху, який можна натягнути в негоду. Приблизно таку саму конструкцію за часів СРСР мали екскурсійні автобуси Ikarus 200-ї серії, що працюють зокрема в Сочі.

Читайте також:
Самое необычное транспортное средство в зоне отчуждения ЧАЭС (фото)

Сьогодні відкриті екскурсійні автобуси випускають спеціалізовані кузовні ательє на базі серійних моделей. Здебільшого це двоповерхові моделі. Верхня відкрита палуба у них буває двох типів – з бічним склінням і без нього. М’який розсувний дах здебільшого присутній, хоча в негоду можна просто спуститися на перший поверх.