X

Opel може перейти під контроль французів

По данным СМИ, компанию Opel может купить группа PSA

Група PSA Peugeot Citroen розглядає можливість купівлі компанії Opel у концерна General Motors. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на власне джерело в PSA.

Разом із Opel у володіння французької групи може перейти і Vauxhall (під цим брендом у Великій Британії продають перелицьовані моделі Opel). Як пише видання, сторони вже почали відповідні переговори, але деталі можливої угоди не розголошуються. Лише зазначається, що обидва автогіганти мають намір поглибити співпрацю, а офіційне повідомлення про це може з’явитися найближчим часом.

PSA і GM тісно співпрацюють ще з 2012 року. Обидва автовиробники уклали партнерство для зміцнення позицій на старосвітському ринку. Домовленості передбачають створення спільних моделей для брендів Peugeot, Citroen і Opel. Плодом цієї угоди став нещодавно представлений кросовер Opel Crossland X. В його основу ліг візок PSA. Crossland X стане побратимом великої кількості французьких моделей, серед яких — кросовер Citoen C3 Aircross, який прийде на зміну мінівену C3 Picasso.