X

Opel покаже нові Corsa і Astra, Grandland X Plug-In Hybrid на автосалоні у Франкфурті

Для «домашнего» автошоу во Франкфурте компания Opel подготовила целый ряд интересных новинок

Численними світовими прем’єрами на Міжнародному Автосалоні IAA-2019 у Франкфурті (10-22 вересня) компанія Opel демонструє, яке автомобільне майбутнє нас чекає – різноманітне! Автосалон IAA стане місцем, де дебютують найрізноманітніші автомобілі Марки: повністю нове покоління Corsa, підзаряджуваний гібрид Grandland X Hybrid4, новинка Astra з переглянутою моторної гамою, великий вен Zafira Life. Така різноманітність моделей дозволяє Марці пропонувати автомобілі, які ідеально адаптовані під запити абсолютно різних клієнтів.

По-перше, мова піде про нове покоління компактного автомобіля Opel Corsa. Новинка пропонує оригінальний дизайн, сучасне оснащення, високоефективні класичні двигуни внутрішнього згоряння. А також – вперше для моделі – дебютує повністю електрична версія Corsa-e з запасом ходу до 330 кілометрів (WLTP).

Друга світова прем’єра на стенді Opel – підзаряджуваний гібрид Grandland X Hybrid4 з повним приводом. Інноваційний гібрид типу «Plug-In» поєднує в собі потужність бензинового 1,6-літрового турбодвигуна і пари електромоторів: сумарна віддача гібридної силової системи досягає 300 к.с., також вдалося реалізувати повний привід (задні колеса обертає електромотор). При цьому витрата палива дорівнює лише 1,6 л на 100 км при рівні викидів СО2 36-37 г на кілометр пробігу (дані вимірів WLTP і NEDC).

Третій автомобіль – новинка Opel Astra. Завдяки своїй видатній аеродинаміці, абсолютно новим поколінням двигуна і трансмісій, даний автомобіль демонструє чудові показники паливної економічності і радикальне зниження рівня викидів СО2: до -21% (Astra 1.2 Turbo 96 кВт). Витрата палива складає: в міському циклі – 5,3-5,2 л на 100 км, в заміському циклі – 3,9-3,8 л на 100 км, в змішаному циклі – 4,4-4,3 л на 100 км пробігу (NEDC). Ці показники ставлять Opel Astra на вершину свого класу і роблять новинку найефективнішим автомобілем в історії моделі Astra за весь час існування.

І остання, але не за значимістю, новинка: вен Opel Zafira Life, який вперше постане перед широкою публікою саме на Франкфуртському автосалоні IAA 2019. Через двадцять років після запуску першого покоління моделі в 1999 році, тепер успішна історія імені Zafira знаходить своє продовження в четвертій моделі сімейства. Причому Zafira Life переходить в новий вимір: три варіанти довжини автомобіля, простір для дев’яти чоловік, максимально гнучкий і трансформований салон, найсучасніші системи для комфорту і допомоги водієві.

«На Франкфуртському автосалоні IAA 2019 Opel покаже, як автомобільне майбутнє стає реальністю», – заявив Майкл Лошшеллер (Michael Lohscheller), генеральний директор Opel, і додав: «Ми орієнтуємося на клієнтів та їх запити. Замість того, щоб сліпо рватися вперед, Opel пропонує повний асортимент силових агрегатів, які відповідають різним запитам клієнтів починаючи від революційного електромобіля або гібрида, продовжуючи високоефективними двигунами внутрішнього згоряння. Причому всі нові моделі, оснащені інноваційними моторами і технологіями, вже зараз доступні для замовлення у дилерів Марки».

Динамічний, стильний, економічний – і вперше електричний: зустрічайте нове покоління автомобіля Opel Corsa

Новинка Opel Corsa зросла не тільки в габаритах – тепер довжина досягає 4,06 м – але і в своїх ключових характеристиках: це більш сучасний, динамічний, ефективний автомобіль, ніж будь-коли раніше.

Нове покоління Opel Corsa пропонує високоефективні бензинові та дизельні двигуни потужністю 55-96 кВт (75-130 к.с.), які демонструють вражаючу паливну економічність (замір NEDC): 5,4-3,7 л на 100 км у міському циклі; 4,1-2,9 л на 100 км в заміському циклі (дані по витраті палива ще вимагають фінального уточнення). Крім того, шосте покоління бестселера Марки також вперше буде доступне у вигляді повністю електричного автомобіля Corsa-e: акумуляторна батарея 50 кВтг, потужність електромотор 100 кВт (136 к.с.), запас ходу до 330 кілометрів (завмер WLTP). Помірна витрата палива і динамічна манера водіння характерні для всіх версій силових агрегатів і трансмісій, але особливо відзначимо повну відсутність викидів відпрацьованих газів у електрокара Corsa-e.

Динамічному характеру також сприяє і полегшення автомобіля – найлегша версія новинки Corsa навіть долає знакову позначку «нижче 1000 кг» – і низьким положенням сидіння водія. Активна і пасивна системи безпеки знаходяться на найвищому рівні. По-перше, інженери Opel ідеально точно налаштували шасі і рульове управління автомобіля для поліпшення його керованості і стабільності під час руху. По-друге, в новому поколінні моделі Corsa компанія Opel запропонувала технології та системи допомоги водієві, які раніше зустрічалися тільки в автомобілях вищого класу. Наприклад, справжньою родзинкою новинки є адаптивні матричні фари IntelliLux LED®: вони вперше стали широкодоступним для основної модельної лінійки в сегменті компактних автомобілів. Серед інших інновацій Corsa – камера заднього виду з оглядом на 180 градусів, асистент автоматичного паркування, система попередження про можливе зіткнення і функцією екстреного гальмування, інтелектуальний круїз-контроль, система контролю рядності Lane Keep Assist.

Водії і пасажири Opel Corsa отримають всі переваги систем для зв’язку зі світом та розваг в дорозі – завдяки новій лінійці інформаційно-розважальних мультимедійних систем. Наприклад: Multimedia Navi з 7-дюймовим кольоровим сенсорним дисплеєм або система Navi Pro з 10-дюймовим кольоровим сенсорним дисплеєм. Також для новинки-електромобіля Corsa-e доступна повністю цифрова панель приладів. Нарешті, Corsa пропонує додаткові функції Opel Connect: онлайн навігація, прямий зв’язок зі службами допомоги в дорозі, екстрений виклик допомоги при ДТП і т.д.

Заряджайтеся і в дорогу: гібрид Opel Grandland X Hybrid4 з повним приводом

В доповнення до електромобіля Corsa-e, наступною моделлю в електророзвитку Марки є гібрид Opel Grandland X: сучасна гібридна технологія типу «plug-in», висока сумарна потужність, повний привід. Силова установка гібрида Grandland X Hybrid4 включає в себе 1,6-літровий 200-сильний бензиновий турбомотор з безпосереднім впорскуванням палива, а також пару електродвигунів. Слід зазначити, що 4-циліндровий бензиновий мотор був спеціально адаптований для використання в парі з гібридною силовою установкою. А два електромотори – кожен потужністю 80 кВт (109 к.с.) – отримують енергію від літій-іонного акумулятора ємністю 13,2 кВтг. Перший електромотор інтегрований в спеціальну 8-ступінчасту автоматичну коробку передач і відповідає за обертання передніх коліс. Другий електромотор і його диференціал вбудовані в задню вісь і відповідають за обертання задніх коліс. У підсумку так реалізується повний привід – для забезпечення максимально повного зчеплення з дорогою і поліпшення прохідності автомобіля.

Підзаряджуваний гібрид Opel Grandland X Hybrid4 буде пропонувати чотири режими руху: повністю електричний (Electric), гібридний (Hybrid), спортивний (Sport), повний привід (AWD) – це дозволить водієві максимально точно адаптувати характеристики автомобіля до своїх побажань і умов руху. Так, гібридний режим дозволяє системі управління автоматично вибирати найбільш ефективний спосіб руху, навіть з можливістю перемикання на повністю електричний привід з нульовим рівнем викидів. До речі, в повністю електричному режимі можна заїжджати в центральну частину міста, при цьому зберігаючи нульовий рівень викидів і розраховуючи на більш ніж достатній запас ходу – до 52 км (згідно з вимірами WLTP) або навіть до 65 км (згідно з вимірами NEDC). Вибір режиму повного приводу означає обов’язкове підключення задньої осі з електроприводом, завдяки чому досягається максимальна тяга на всіх типах доріг та різноплановому бездоріжжі. Спортивний режим передбачає максимально можливе використання всіх двигунів з максимальною віддачею для досягнення вражаючої динаміки. Нарешті відзначимо, що з метою підвищення ефективності руху, підзаряджуваний гібрид Grandland X Hybrid4 оснащений системою рекуперації, яка відновлює енергію при гальмуванні або уповільненні автомобіля.

Менше витрата палива, менше викидів СО2: найефективніша Opel Astra

З абсолютно новим поколінням двигунів і трансмісій, Opel Astra встановлює нові стандарти витрати палива і рівня викидів відпрацьованих газів. Ультрасучасні трьохциліндрові бензинові та дизельні двигуни Opel Astra забезпечують «живий» характер автомобіля, максимальний комфорт, невисокий рівень гучності. Використання балансування вала, який обертається в протифазі до коленвалу, дозволяє компенсувати вібрації двигуна. Компактні трьохциліндрові бензинові турбомотори пропонують робочий об’єм 1,2 л або 1,4 л, максимальну потужність 81-107 кВт (110-145 к.с.), а також крутний момент 195-236 Нм. При цьому двигуни досягають відмінного балансу між силовою продуктивністю і паливною ефективністю: витрата палива в міському циклі дорівнює 6,4-5,2 л на 100 км; витрата палива в заміському циклі складає 4,2-3,8 л на 100 км (замір NEDC); витрата палива в змішаному циклі 5,0-4,3 л на 100 км (замір WLTP). Рівень викидів вуглекислого газу СО2 дорівнює 99-142 г/км в залежності від типу двигуна і правил тестування (дані по витраті палива і викидів СО2 ще вимагають фінального уточнення). Залежно від двигуна і обраної версії, автомобіль пропонує 6- ступінчасту ​​механічну коробку перемикання передач, безступінчатий варіатор-«автомат» або 9-ступінчасту автоматичну коробку перемикання передач. Важливо відзначити, що нова трансмісія з дев’ятьма швидкостями також сприяють зниженню витрати палива і підвищення комфорту.

Новинка Opel Astra лідирує по аеродинамічним показниками. З коефіцієнтом лобового опору 0,26 для хетчбека Astra і кузова Sports Tourer (універсал), дане покоління автомобіля є самим аероеффектівним в історії моделі Astra і одним з кращих в рамках свого класу. Оптимізація аеродинаміки дозволяє Opel Astra виграти до 4,5 г викидів вуглекислого газу CO2 на кілометр пробігу (згідно з даними вимірювального циклу WLTP).

Також новинка Opel Astra є зразковим автомобілем з точки зору комфорту в їзді, допомоги водієві, функціоналу інформаційно-розважальних систем. Так, нова фронтальна камера стала менше, але «розумніша» і точніша – завдяки появі більш швидкого процесора. Камера заднього виду, доступна в поєднанні з новою мультимедійною системою Navi Pro, також пропонує покращене зображення. Картинка на моніторі тепер більш чітка, додалася контрастність в темний час доби. Для автомобіля пропонується фірмова розробка IntelliLux LED®: інтелектуальні матричні світлодіодні фари, які можуть управляти світловим пучком. Сучасні смартфони тепер можна заряджати за допомогою індукційної бездротової зарядки: рідкість в даному класі. Новинка Opel Astra може перетворюватися в справжній концертний зал – все завдяки високоякісній звуковій системі BOSE (доступна як опція) з потужним і насиченим звучанням. Нарешті, в холодну пору року водіння стає більш приємним і безпечним завдяки підігріву лобового скла – ще одна складова комфорту, яка вперше стала доступна для моделі Astra.

Мультизадачність на максимумі: новий Opel Zafira Life

Ось уже 20 років привабливі, трансформовані, практичні вени несуть ім’я Zafira. Історія цього автомобільного сімейства продовжиться і в 2019 році з дебютом на Франкфуртському автосалоні IAA нової моделі Opel Zafira Life. Четверте втілення моделі Zafira пропонується в трьох варіантах довжини кузова – «Small» (4,60 м); «Medium» (4,95 м); «Large» (5,30 м) – кожен з них може мати дев’ять місць для сидіння. Більшість версій вена за висотою є менше 1,90 м і, відповідно, можуть заїжджати на типові підземні паркінги, що важливо для використання автомобіля в якості трансферу в готель, а також для приватних власників, які хочуть паркувати свій автомобіль всюди без обмежень.

Новий вен Opel Zafira Life також пропонує невеликий радіус розвороту, хорошу керованість, двоє зсувних бічних дверей з електроприводом і сенсорним управлінням, які відкриваються за помахом ногою (доступна як опція) – дана перевага є унікальною в сегменті і забезпечує додатковий комфорт при доступі в салон. Новинка Opel Zafira Life навіть в «Small»-версії забезпечує внутрішній корисний об’єм до 3 600 літрів, якого цілком достатньо для перевезення навіть великих речей. Але якщо необхідна більша, то «Large»-версія може запропонувати вражаючий внутрішній обсяг до 4 900 літрів. Крім того, інша конфігурація салону з вісьмома сидіннями забезпечує ще більше комфорту для водія і пасажирів. Нарешті, розкішний варіант «Lounge» може порадувати висувним столиком, великим простором для ніг, особливо широкими (48 см) задніми сидіннями.

Вен Opel Zafira Life відповідає всім вимогам і запитам клієнтів: універсальність і можливості трансформації салону, високий комфорт в русі, інноваційні системи допомоги водієві, найсучасніші мультимедійні системи, висувний проекційний дисплей, адаптивний круїз-контроль і камера для спостереження за знаками обмеження швидкості, функція IntelliGrip для контролю тяги при їзді по бездоріжжю. Передові технології поєднуються з відмінним зовнішнім виглядом, збалансованими пропорціями, короткими звисами – типовий дизайн для сучасної модельної лінійки Opel. Нарешті, водія і пасажирів обов’язково порадує панорамний скляний 2-секційний дах і вікно задніх дверей, що відкривається (доступні як опції).

Про бренд OPEL

Opel – один з найбільших європейських виробників автомобілів. Компанія була заснована в 1862 році Адамом Опелем в Рюссельсхаймі, Німеччина, а з 1899 року Opel зайнявся автомобілебудуванням.

З 2017 року німецька марка входить до Групи PSA. Разом зі своєю британською дочірньої маркою Vauxhall в 2018 році компанія представлена ​​в більш ніж 60 країнах світу, де продають більше мільйона автомобілів. З 2019 року інтереси бренду в Україні представляє компанія «Пежо Сітроен Україна», офіційне представництво Групи.

На даний момент Opel реалізує свою глобальну стратегію PACE!: електрифікація, мобільність та дії на випередження потреб клієнтів. До 2024 року всі європейські моделі легкових автомобілів будуть пропонувати електричний варіант. Обраний вектор розвитку повинен зробити Opel стабільно прибутковим, глобальним і сучасним.

Офіційний сайт Opel

Офіційний сайт Opel в Україні