X

Звідки у білоруського ТРО з’явився бронеавтомобіль КрАЗ

Днями білоруські телеграм-канали опублікували фотографії з навчань місцевої тероборони, що проходили на полігоні «Осиповичський». Так ось під час відпрацювання там операції з ліквідації диверсійно-розвідувальних груп було помічено бронеавтомобіль КрАЗ Cougar («Кугуар»).

Офіційно така бронетехніка не постачалася білоруським військовим, тож, швидше за все, це трофей. Є припущення, що машина могла потрапити до бійців-«вагнерівців», які згодом і навчали білоруську тероборону на вищезгаданому полігоні.

Як видно по фото, це вже модернізований варіант бронеавтомобіля «Кугуар», який у ряді джерел фігурує як Cobra, проте за офіційною інформацією це все ж таки Cougar. Автомобіль випускався на Кременчуцькому автозаводі за ліцензією канадсько-еміратської компанії Streit Group.

На відміну від ранніх «Кугуарів», побудованих на шасі Toyota Land Cruiser 79, ця машина вже несе вузли та агрегати Land Cruiser 200. Автомобіль відрізняється укороченою на 330 мм колісною базою – 2850 мм та меншими габаритами: довжиною 4950 (-402 мм), шириною 1970 мм (-60 мм) та висотою 1890 мм (-224 мм).

“Кугуар” має клас балістичного захисту CEN Level BR6, тобто уберігає від куль “натівського” патрона 7,62 х 51 мм з дистанції 10 м, а також підриву двох гранат DM51. Колеса оснащені кулестійкими вставками Run-Flat.

КрАЗ Сougar вміщує 2+6 осіб та має повну масу 5900 кг. Під капотом встановлений або 5,7-літровий бензиновий двигун V8 3UR-FE потужністю 381 к. с., або 4,5-літровий турбодизель V8 1VT-FTV на 236 «конячок». Коробка передач – автоматична, 6-ступенева. Максимальна швидкість – 105 км/год.

Читайте також:
Захисникам Харківщини передали нові КрАЗи - бронеавтомобіль Spartan та паливозаправник