X

Паризький автосалон 2016: представлено новий кросовер Skoda Kodiaq

Первой новинкой, которую увидели посетители автошоу в Париже, стал новый среднеразмерный кроссовер Skoda Kodiaq.

Півроку тому компанія Skoda представила на автосалоні в Женеві цікавий концепт VisionS. Своєю появою семимісний кросовер заявив свої права на сегмент середньорозмірних позашляховиків. І ось, серійна версія новинки, що отримала ім’я Skoda Kodiaq, відкрила Паризький автосалон.

Порівняно з концептом зовнішній вигляд Kodiaq зазнав незначних змін, зумовлених технологією виробництва. За своїми габаритними розмірами дебютант значно більший за  споріднений VW Tiguan, але поступається VW Touareg. Його довжина сягає 4,7 м, ширина – 1,9 м, висота – 1,7 м, а колісна база дорівнює 2,8 м.

Новий SUV від Skoda отримає бензинові та дизельні двигуни, передній і повний привід, механічну і роботизовану коробку передач. Зокрема, шанувальникам дизельних моторів буде запропоновано 2-літровий TDI потужністю 150 і 190 сил. 150-сильна версія може оснащуватися як моно-, так і повним приводом, а також 6-ступінчастою механічною КП (версія 4х4) або 7-ступінчастою роботизованою КП DSG.

Бензинових двигунів три — два 1,4-літрових у 125 і 150 к.с. і 2-літровий 180-сильний. Модифікація з 2-літровим мотором оснащена повним приводом і 7-ступінчастою роботизованою коробкою. Для найменш потужної версії пропонується виключно монопривод і 6-ступінчаста МКП. А от 150-сильний бензиновий Kodiaq може бути як моно-, так і повнопривідним, мати і механіку, і 6-ступінчасту коробку DSG. Залежно від версії автомобіль здатний розвивати швидкість до 210 км/год.

Залежно від уподобань покупців, салон може бути як п’яти, так і 7-місним. У передніх дверцятах, як і в моделі Superb, заховані фірмові парасольки. Об’єм багажника в п’ятимісному варіанті – 720 л. Зі складеними сидіннями другого і третього ряду він здатний вмістити рекордну кількість поклажі — 2065 л. За необхідності в салоні можна перевести вантаж довжиною до 2,8 метра. Для зручності навантаження/розвантаження електропривод дверей багажника можна активувати легким порухом ноги під бампером. Крім того, автомобіль здатний буксирувати причіп масою до 2,5 тонн.

Як і личить флагману позашляхової лінійки Skoda, для моделі пропонується широкий список опцій. Зокрема, він охоплює мультимедійну систему Skoda Connect з LTE і Wi-Fi, онлайн-сервіси, дистанційне налаштування машини та визначення її місця розташування через смартфон, підтримку Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink і SmartGate. Топ-версія системи забезпечує доступ до сервісів Google Earth і Google Street View. Меломанам пропонується аудіосистема Canton із десятьма динаміками потужністю 575 Вт.

Серійне виробництво Skoda Kodiaq стартує восени, а до дилерів новинка почне надходити навесні 2017 року. Ціни та докладніша інформація про комплектації стануть відомими ближче до початку продажу.