X

Передано чергову партію шкільних автобусів ZAZ А08

Автобусы ZAZ А08 в школьной модификации на днях были переданы трем территориильным общинам Запорожского региона

Днями відбулося урочисте вручення Запорізьким громадам наступної, вже п’ятої партії шкільних автобусів, моделі ZAZ A08. Партію, що має у своєму складі 3 шкільних автобуси, передав громадам заступник голови облдержадміністрації Олександр Свистун.

Відтепер нові автобуси для перевезення школярів Запорізької області працюватимуть у Новобогданівській ОТГ Мелітопольського району, Широківській ОТГ Запорізького району та в Леженському НВК Запорізької районної ради. Отже, на баланс громадам уже передано 19 одиниць автобусної техніки з 30, які було передбачено тендером.

Спеціалізовані шкільні автобуси ZAZ А08, які виробляє “Запорізький автомобілебудівний завод”, обладнані відповідно до всіх вимог Державного стандарту для техніки такого роду.

Загальна пасажиромісткість кожного шкільного автобуса ZAZ А08 становить 30 місць для сидіння, зокрема і 2 місця для осіб супроводження. Пасажирські сидіння обладнані ременями безпеки, а під кожним сидінням розташовані спеціалізовані металеві сітки для портфелів і рюкзаків. Передні двері пневматичні, а вхід в автобус обладнаний додатковою висувною сходинкою для зручності і безпеки школярів.

Читайте також:
«Богдан» представил автобус с интересным дизайном

Наступні партії шкільних автобусів передбачено передати громадам Запорізької області до кінця 2020 року.