X

Перевізники вирішили відмовитися від газових автобусів на користь дизельних

Ассоциация ABC (Australian Bus and Coach), сообщает о том, что город Брисбен хочет постепенно отказаться от автобусов на сжатом природном газе (СNG) в пользу дизельных машин

Якщо сьогодні весь світ почав переходити з дизельного транспорту на машини з двигуном на газі і суто електричні, то в австралійському місті Брісбені вирішили піти у зворотному напрямку. Причина така: в 2008-му і 2012 роках на двох автобусах СNG вибухнули газові балони. Це призвело до масової експлуатації таких машин із наполовину заповненими балонами, щоб уникнути надзвичайних подій. Однак у цього рішення є серйозний недолік — обмежений запас ходу.

У підсумку міська рада Брісбена запропонувала відкликати газові автобуси, що становлять близько третини всього парку. Планується, що вони остаточно підуть з доріг до 2027 року. Брісбен використовує автобуси на природному газі вже упродовж двох десятиліть. Незважаючи на те, що природний газ чистіший за дизельне паливо, вибір на користь новітніх дизельних двигунів стандарту Євро 6 зроблено тому, що, як заявляє рада, вони «обігнали» автобуси з меншими викидами твердих частинок і оксидів азоту (NOx).

Також планується, що до 2023 року з’явиться стратегія закупівель автобусів на водні й електробусів із батарейним живленням, однак для цього потрібно ще переконатися в ефективності використання таких машин, з огляду на кліматичні умови Брісбена. Повідомляється, що в осяжному майбутньому дизель все ще буде затребуваний в автобусних парках. Проте скоро планується імпортувати 60 електробусів для лінії Brisbane Metro, в околицях Брісбена, де експлуатується близько 1200 автобусів.