X

Перша заводська маршрутка Sprinter уже в Україні

Прямо перед новогодними праздниками в Украину поставили первый заводской «пассажир» Mercedes-Benz Sprinter третьего поколения

Ми вже неодноразово писали про нові автобуси на базі Mercedes-Benz Sprinter третього покоління. І ось наприкінці грудня в Україну прибула перша така машина, виготовлена безпосередньо на заводі Mercedes-Benz, а не сторонніми кузовними ательє.

Читайте також:
Ідеальна маршрутка Sprinter на українських дорогах (відео)

Автобус називається Mercedes-Benz Sprinter Transfer 45 і поставив його Центр комерційної техніки “Атлант” – офіційний дилер Daimler AG в Україні.

Машина має довжину 7,36 м, колісну базу 4,33 м і побудована на шасі, розрахованому на повну масу 5000 кг – тому задні колеса тут із двосхилим шинуванням. Все правильно – запас міцності не завадить на вітчизняних дорогах.

Салон має 19 комфортабельних пасажирських крісел. Посадку-висадку полегшують широкі зсувні двері з електроприводом і підніжка, яка автоматично висувається від відкриття дверей.

Під капотом розміщений 2,14-літровий турбодизель OM 651 потужністю 143 або 163 к.с., а як опція можливий 3,0-літровий на 190 к.с. Із першим двигуном агрегатується 6-ступінчаста механічна КП (саме така поставлена в Україну), а з найпотужнішим – автомат 7G Tronic Plus. Всі машини стандартно оснащені системою курсової стійкості ESP.

Задня підвіска – ресорна, а от за доплату можна встановити пневматичну. Також можна замовити мультимедійну систему, круїз-контроль, а також камеру заднього виду.