X

Показано вантажівку Scania з витратою палива лише 8 л на 100 км

Этот капотный грузовик Scania T 113H родом из Бразилии может похвастаться рекордной экономичностью, ведь в движение его приводит двигатель очень малого рабочего объема

Бразильський далекобійник Луїс Альберто Гонсалес власними руками побудував майже ідеальну копію капотної моделі Scania T 113н з 90-х, яка і сьогодні викликає бурю емоцій у фанатів. Головна особливість машини – її зменшені розміри, якщо порівнювати з серійною. Так довжина тривісного (6х4) автомобіля становить лише 3 м, а висота – 1,75 м. При цьому тут встановлено доволі прийнятну по комфорту кабіну, є навіть кондиціонер.

Читайте також:
Электрический тягач Tesla Semi – уже в продаже

Найцікавіше ховається під капотом – це мотоциклетний бензиновий двигун робочим об’ємом всього 150 см куб. Із ним у парі працює коробка передач від легкового авто. В результаті диво-вантажівка витрачає на 100 км лише 8,3 л солярки. До речі, паливний бак на машині стоїть якраз об’ємом 8 літрів. Привертає увагу з якою любов’ю опрацьовано найдрібніші деталі. Так, наприклад, до задніх коліс підведені трубки “для підкачування шин” — такі сьогодні доволі поширені на бразильських вантажівках.

“Кажуть, що, старіючи, ми знову стаємо дітьми”, — зазначає творець масштабної копії Scania T 113н. Провівши 40 років у дорозі, Гонсалес вийшов на пенсію у віці 65 років. Із самого дитинства у нього було хобі — робити масштабні копії вантажівок. Але цього разу він перевершив самого себе. І свою любов до траків він прищеплює молодому поколінню. Недарма офіційний водій вантажівки-репліки — його 13-річний онук Леонардо.