X

Показано, де працює найдивовижніше таксі в Україні

Сьогодні у нас таксують багато водіїв, причому роблять це на найрізноманітніших автомобілях. І найнезвичайніший з них, на нашу думку, працює у Дніпрі. Кореспонденту “Автоцентру” днями вдалося сфотографувати це диво на колесах. Машина виконана в стилі «Бляшанки Лізі» – саме так називали понад сто років тому легендарний Ford T, перший у світі автомобіль конвеєрної збірки. Тільки уявіть, що з 1908 по 1927 рік зібрали понад 15 млн штук.

Що ж до сучасного прообразу Ford T, який їздить дніпровськими вулицями, то він явно унікальний і виготовлений в єдиному екземплярі. Раніше на його решітки радіатора навіть красувалася імпровізований «фордовський овал», тобто емблема. Як і в оригінальному Ford T на машині є м’який підйомний дах. Більше того, для холодної пори року є ще й комплект знімних бічних вікон.

На якій агрегатній базі побудовано це цікаве ретро-таксі не відомо. Одне знаємо точно ім’я його власника, яке чітко написане на передньому бампері. Рамку високого вітрового скла вінчає стандартний жовтий ліхтар із «шашечками». Куди ж без нього? А ось корму автомобіля прикрашає чудовий напис, що відсилає «руський корабель» у відомому напрямку.

Читайте також:
У Житомирі відновили екскурсії найстарішим трамваєм (відео)