X

Пожежний автомобіль перекинувся перед школярами (відео)

Нелепый случай произошел в венгерском городе Вац во время показательных выступлений спасателей – пожарный автомобиль перевернулся на глазах у десятков зрителей

Не завжди дії рятувальних служб проходять гладко, трапляються і прикрі помилки. І тому свіжий приклад – недавній показовий виступ пожежних в угорському місті Вац, що закінчився ДТП. Пожежний автомобіль так поспішив на пожежу – в цьому випадку на  ліквідацію загоряння автомобіля, що не встояв на колесах і перекинувся. Машина лягла на бік і проїхала кілька метрів.

Добре, що ніхто з бойового розрахунку не постраждав. Цілі залишилися і глядачі – а це кілька десятків школярів. Після ДТП пожежний автомобіль поставив на колеса і евакуював 50-тонний пожежний автокран марки Liebherr.

До речі, пожежний автомобіль, що перекинувся, складено на повнопривідному шасі Renault Midlum 4×4 із двигуном 290 к.с. стандарту євро 5. Не дивно, що така машина повною масою 16 зі збільшеним кліренсом і підвищеним центром ваги крениться в поворотах сильніше, ніж задньопривідні побратими. Хоча перевернути можна будь-який автомобіль…

Фотографія виявилася пророчою. Пожежний автомобіль BM Heros під час випробування на перекидання.

Цікаво, що шасі Renault Midlum 4×4 складено в Угорщині, на відомому заводі з виробництва мостів RABA. Ще в 2014 році компанія Renault Defence підписала угоду з угорським підприємством на поставку 60 машинокомплектів для великовузлового складання під аварійно-рятувальні автомобілі. Спецнадбудови для автомобіля з цистерною для води на 4000 л виготовила місцева компанія BM Heros з Будапешта.

Пожежний автомобіль, що перекинувся, евакуював спеціальний пожежний автокран.