X

Президент Туреччини випробував безпілотний автобус Atak Electric (відео)

На днях в Президентском корпусе Реджеп Тайип Эрдоган лично осмотрел и даже проехался на первом в своем классе автономном автобусе - Karsan Autonomous Atak Electric

Karsan Autonomous Atak Electric, який випробував сам президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, — перший автобус середнього класу з автономним керуванням рівня 4 (Leve 4) не тільки в Європі, а й у США.

Інноваційна машина розроблена компанією Autonomous Atak Electric (анонсована в квітні 2020 року) у співпраці з каліфорнійською фірмою ADASTEC, яка спеціалізується на програмному забезпеченні для автономного водіння. В основу новинки лягла серійна 8-метрова модель на електротязі – Karsan Atak Electric. Випробування автономного автобуса продовжаться до кінця року.

Окан Баш, генеральний директор Karsan, сказав у своїй промові таке: “Карсан має значний досвід роботи з електромобілями. Ми вже багато років експортуємо в Європу, США та інші частини Земної кулі повністю електричні автобуси Jest Electric і Atak Electric. І сумарно вони наїздили вже близько 1 млн км у 30 різних містах.

Ми розглядаємо наш асортимент електробусів як щабель до самокерованих машин. У той час як існують пілотні проекти у сфері безпілотного транспорту для невеликих мікроавтобусів (завдовжки до 5 м), в Америці та Європі поки що немає самокерованих автобусів для міських регулярних маршрутів. Сьогодні ми раді запустити Karsan Autonomous Atak Electric — інноваційну новинку для 8-метрового сегменту, яку зможуть оцінити на американському та європейському ринках”.

Читайте також:
Otokar успішно випробував безпілотний автобус (відео)