X

Просто фантастика – вантажівка для перевезення меду в Україні (відео)

Этот грузовик DAF CF75 cразу выделяется из транспортного потока благодаря своему супераэродинамичному кузову-фургону

Напевно, мало, хто в Україні бачив щось подібне, а саме – вантажівку для перевезення меду. Відмітною рисою представленого на фото DAF CF75 є кузов-фургон з дуже похилим дахом, який спадає до кабіни і стає вищою ближче до корми вантажівки. Таке рішення суттєво зменшує аеродинамічний опір, що дає змогу добре заощадити на паливі.

Читайте також:
Уживані вантажівки DAF – як заощадити на пальному

Так, наприклад, презентована ще в 2014 році середньотоннажна вантажівка DAF LF з обтічним кузовом-фургоном Aerobody (від британського підприємства Leyland Trucks) дає змогу зменшити витрату палива на крейсерській швидкості 85 км/год до 4 або навіть до 8 відсотків, залежно від екологічності двигуна – Євро 5 або Євро 6 відповідно.

Новини
В Украину завезли обрезанные фургоны Sprinter (фото)
16 Лип, 00:05

А стосовно вантажівки DAF CF75 для перевезення меду, то її фургон цікавий не тільки своїм обтічним дахом, а й нестандартним гідробортом ззаду. Це так званий гідроборт вертикального типу, що може підніматися вище рівня підлоги фургона. Така конструкція дає змогу здійснювати багатоярусне завантаження кузова для найраціональнішого використання його корисного обсягу. Зазначимо, що такі гідроборти на українському ринку пропонує компанія Dhollandia.