X

PSA Peugeot Citroen оприлюднив реальну витрату палива автомобілів

Концерн PSA стал первым автопроизводителем в мире, кто обнародовал реальный расход топлива своих машин, проведенный независимыми организациями.

PSA Peugeot Citroen обнародовал реальный расход топлива автомобилей

Незалежні випробування по витраті палива автомобілів в концерні PSA Peugeot Citroen вирішили провести після дизельного скандалу з двигунами Volkswagen. Для тесту було вибрано три десятки автомобілів з дизельними і бензиновими силовими агрегатами: 14 машин марки Peugeot, 11 Citroen і три DS.

Дослідження проводили дві недержавні компанії – Transport & Environment (T&E) і France Nature Environment (FNE). Аудитом займалася компанія Bureau Veritas. В ході тестів машини були оснащені компактним вимірювальним устаткуванням. Кожен з автомобілів – з водієм, пасажирами і завантаженим багажником строго їздив по наступному маршруту: 25 км по місту, 39 км по загорожу і 31 км по шосе.

PSA Peugeot Citroen обнародовал реальный расход топлива автомобилей

У результаті реальна витрата палива (ліва колонка в таблиці) перевищує середній, проведений в стендових умовах за діючими стандартами, на 40 – 60%. За результатами, в концерні прийнято рішення зробити онлайн-калькулятор, який допоможе потенційним покупцям вибрати оптимальну для себе модель автомобіля. Не виключено, що Євросоюз введе для норми тестування в реальних умовах WLTP, вже починаючи з 2017 року.