X

Ракетний комплекс Грім-2 готовий до льотних випробувань (відео)

Новейший оперативно-тактический ракетный комплекс Гром-2 из проекта «Сапсан», разработанный Павлоградским химическим заводом совместно с КБ «Южное», готов к пробному запуску

Про оперативно-тактичний ракетний комплекс «Грім-2» з проекту «Сапсан», розроблений НВО «Павлоградський хімічний завод» і КБ «Південне», ми вже писали не раз. Минулого року комплекс показали на військовому параді в Києві до Дня незалежності України, а потім на виставці «Зброя та безпека 2018». Як сьогодні йдуть справи з випробуванням нового комплексу можна дізнатися з недавнього відеоролика, підготовленого до 90-річчя Павлоградського хімічного заводу.

Ось що розповів генеральний директор НВО «Павлоградський хімічний завод» Леонід Шиман: «У 2013 році міністр оборони Лебедєв сказав, що ми не займатимемося оперативно-тактичними комплексами «Сапсан». І треба було знайти внутрішню рішучість, щоб зробити заяву, що ми це зробимо без державної підтримки, розуміючи наскільки важливі ці види озброєння і для України, зокрема. І в кооперації з КБ «Південне» ми це зробили».

На виставці Зброя та безпека 2018

«У подальшому в процесі роботи над комплексом були запущені 19 нових технологічних ліній, навчено персонал, складено перші 12 двигунів для проведення всього комплексу випробувань, як заводом, так і усіма підприємствами-партнерами з кооперації», – повідомляють представники прес-служби заводу.

Читайте також:
Оперативно-тактичний ракетний комплекс «Грім-2» - цікаві факти (відео)

«Сьогодні багатофункціональний високоточний оперативно-тактичний комплекс «Грім-2» з дальністю стрільби до 300 км в експортному варіанті і до 500 км для Збройних сил України, з перспективою нарощування дальності до 1500 км, готовий до льотних випробувань, навчання військових та реалізації державного оборонного замовлення», – повідомляють представники НВО ПХЗ у представленому відео.