X

Розстріляну 25 років тому BMW 7 продають за $ 1,7 мільйона

Уникальнейшую BMW 750i выставили на продажу в Лос Анджелесе. Внешне автомобиль ничем не отличается от других e38, а вот его история заставляет цену "семерки" взлететь до небес

Чимало автомобілів продаються сьогодні в рази дорожче за свою ринкову вартість. Відбувається це з різних причин. Якась машина була законсервована на багато років, якусь знімали в популярному фільмі, деякі просто виходили невеликим тиражем і через це їх цінують колекціонери, але наш сьогоднішній екземпляр коштує таких величезних грошей зовсім не через це.

Річ у тому, що BMW 750i 1994 року випуску належала королю репу Тупаку Шакуру. У ніч з 13 на 14 вересня 1996 року хіп-хоп виконавця застрелили в ньому невідомі люди, які відкрили вогонь по автомобілю з білого Cadillac. 2Pac помер від чотирьох вогнепальних поранень, а “сімку”  конфіскували. Через деякий час її продали з аукціону, і вона навіть встигла змінити кілька власників.

Зараз машину виставила на продаж за немислимі 1,7 мільйона доларів компанія Celebrity Cars Las Vegas. BMW повністю відреставрований до ідеального заводського стану, однак отвори від куль на її кузові і сидіннях залишилися недоторканими, нагадуючи про те, в яку халепу вона потрапила. Залишилися на машині і ті самі диски, яким Шакур віддавав перевагу ще за життя.

Сьогоднішній власник цієї “сімки” готовий надати всі документи, що підтверджують те, що це справді та сама BMW, і вона справді належала музиканту.

Читайте також:
Виявлено унікальний BMW 7 Series із мотором V16